Blog

Blog

Kurkuma - zlatni začin, zlata vrijedan!

Kurkuma - zlatni začin, zlata vrijedan!

Mnogi povijesni dokumenti opisuju kurkumu kao kraljicu začina i jedan je od osnovnih lijekova u ayurvedskoj medicini, drevnoj indijskoj znanosti o zdravlju i životu i najstarijoj medicini na svijetu

Opširnije
NOVO
O balzamičnom octu

O balzamičnom octu

Balzamički ocat u davna vremena upotrebljavao se kao lijek. Talijani su ovaj proizvod smatrali serumom za sve tegobe, od glavobolje do ozbiljnih bolesti, no u to vrijeme mogli su si ga priuštiti samo imućni trgovci, vlastodršci i bogati pojedinci. Balzamički ocat se stotinama godina nije smatrao hranom.

Opširnije
Kratka povijest začina

Kratka povijest začina

Začini se danas obilato koriste u obogaćivanju okusa hrane, no u antičko i srednjovjekovno doba, bili su vrlo rijetka i vrijedna roba koja se upotrebljavala u medicini te izradi parfema, eteričnih ulja i aroma.

Opširnije
O čaju

O čaju

Čaj je jedan od najstarijih i najcjenjenijih napitaka, te po popularnosti dolazi odmah nakon pitke vode. Ispijanje čaja dugo je bio važan dio kineske kulture. Prema kineskoj legendi, kineski Car Shen Nong čaj je proizveo pukim slučajem 2737. godine prije Krista.

Opširnije
„Crno zlato“ začina

„Crno zlato“ začina

Zašto je tako skroman i sveprisutan začin nekada bio nazivan „crnim zlatom“? Crni papar imao je važnu ulogu tijekom ljudske povijesti i bio je cijenjen začin već od drevnih vremena. Fascinatna povijest crnog papara počinje u Indiji, koja je i danas jedan od najvećih proizvođača crnog papara, a gdje se koristi već više od 4000 godina. Od Indije se proširio do drevnih Egipćana, Grka i Rimljana.

Opširnije

Društvene mreže

Pratite nas na Instagramu i Facebooku