Blog

Limun

Kad ti život da limun, napravi limunadu ;)

Limun

Engleska poslovica : “Kada ti život da limun, napravi limunadu” je sinonim pozitivnog stava u trenutcima nevolje.

Da, ovo je vrijeme kada je život zatvoren kao limun u svojoj kori, ali dok smo unutra, možemo se ujediniti, kako bi nam limunada na kraju bila što slađa. I kako nebi sve ostalo samo na riječima, zavirimo li malo dublje u ovaj naš limun koji nam je u rukama, shvatit ćemo kako je on upravo ono što nas sve spaja. Pozitivan stav je nešto što moramo podijeliti, gutljaj lijepih riječi i potpore je prvi pokretač podizanja imuniteta.

Tako od engleske poslovice putujemo na drugi kraj svijeta, gdje rastu limuni, citrus boje sunca, koji samim izgledom nam obećaje vitamine blagotvorne za naš organizam. Stižemo 2 500 godina u prošlost, u pokrajinu Assam, sjeveroistočno od Indije, gdje se prvi put uzgaja limun. No, bilo je potrebno puno vremena kako bi se ovaj plod proširio svijetom, te napokon stigao u Europu, a zatim i u Ameriku i ostale dijelove svijeta.

Razvojem trgovine limun prelazi duge puteve, a gdje god je došao, nije više nikad otišao. Za takvo gostoprimstvo ovoga citrusa zaslužan je njegov sastav, prije svega količina vitamina C, koji je na prvoj liniji borbe našeg organizma protiv virusa. Uz vitamin C, kalij, kalcij I magnezij, limun je postao domaćin svakog doma, a danas je ispraćen mnogobrojnim receptima slastica, slanih delicija, te napitaka za poboljšanje imuniteta.

Zbog specifičnosti uvijeta u kojima se uzgaja ovo blago, samo južniji dijelovi naše zemlje uspijevaju u tomu. Limune možemo pronaći na otoku Visu, koji broji najviše limunovih stabala čije sazrijevanje se odvija u kontroliranim uvijetima na otvorenom.

Prepolovite svoj limun, iscijedite njegov sok i napravite od njega napitak koji će pomoći imunitetu u svakoj borbi protiv virusa. Napitke od limuna možete spravljati kako hladne, tako i tople, a u njih možete dodavati naše Harissa premium začine, poput kurkume i Ceylon cimeta, kako bi svaki put priuštili svom nepcu rapsodiju okusa. Također, mjesto koje skriva veliku količinu vitamina C je i korica limuna. Svoje tajne otkrit će vam kao dodatak napitku od limunovog soka, ali i čaja. Započnite dan zdravim napitkom, začinite ga raspoloženjem naših začina i olakšajte imunitetu svaku nepriliku.

Imajte na umu i "zlatni" đumbir, koji će dodatno obogatiti limunadu i učiniti eksploziju vitamina i energije u organizmu. Njega u Vaš dom donosimo u komadićima, prahu, cijeđenog, u listićima ili pasti
Isprobajte sve, pronađite svoju idealnu limunadu i podijelite ju sa svima.