Article-hero-image-mlinci.jpg
01.04.2024

CrushGrind®

Mlinci vrhunske kvalitete

mlinci 2.jpg

Kvaliteta je cilj do kojeg se stiže duljim putem. Upravo takva ideja stoji iza brenda CrushGrind®, kojeg je osnovao Ken Muff Lassen u Danskoj 1994. godine.

Prije osnivanja CrushGrinda®, Ken je majstorske vještine dizajniranja prezentirao kroz posao izrade namještaja. Njegova inovacija u toj branši zapela je za oko vodećim svjetskim kompanijama, te su ga željele u svojim timovima. Okušavši se u poslu sa svjetskim gigantom IKEA, Ken uviđa nedostatke brze prodaje. Zanemarivanje funkcionalnosti i kvalitete samog proizvoda, u odnosu na sektore marketinga i menadžmenta, bilo je dovoljno kako bi se Ken ponovno posvetio vlastitom poslu, s kriterijima usmjerenim isključivo na kvalitetu proizvoda. 

Keramički mehanizam mlinca za papar Ken susreće sasvim slučajno, njegovu pažnju zaokuplja činjenica kako papar mljeven keramičkim mehanizmom zadržava svu svoju punoću okusa, bez narušavanja finoće začina. Vođen idejom vrhunske kvalitete, Ken promišlja ovakav izbor mehanizma mljevenja za sve ostale začine.

mlinci 3.jpg

Ono što do tada nitko nije uspio, a Kenu je pošlo za rukom keramičkim mehanizmom mlinca, to je mljevenje soli bez narušavanja njene kvalitete, ali i uništavanja samog mlinca habanjem ili korozijom.

Oduševljen rezultatima mljevenog papra, a zatim i soli, te funkcionalnosti keramičkog mehanizma mlinca, Ken nastavlja testiranje mehanizma sa svim ostalim začinima. Puni mlinac sjemenkama kardamoma, gorušice, lana, te svim ostalim začinima i ostaje impresioniran rezultatima mljevenja. Začini, nakon što su mljeveni keramičkim mehanizmom mlinca, zadržavaju svu punoću okusa. 

Kvaliteta samljevenih začina je početak razvoja CrushGrind® brenda.

 

mlinci 4.jpg

Uslijedio je niz godina poboljšavanja, prilagođavanja i usavršavanja keramičkog mehanizma za mlinac. Mlinac kao proizvod, prilagođavao se začinima, što Kenovu ideju razlikuje od svih ostalih na tržištu.
Siguran u kvalitetu svog proizvoda, probitak na tržište temelji na istom. Naime, CrushGrind® mlince šalje u domaćinstva svakog od članova odbora kompanije kroz koju je proizvod plasirao. I naravno, reakcije se mjere s oduševljenjem. Nakon korištenja CrushGrind® mlinca, sve što ste prije toga koristili otkriva koliko ste zapravo okusa propustili. 

Uslijedile su suradnje s dizajnerima, uz vrhunsku kvalitetu mehanizma mlinca, Ken donosi eleganciju, jednostavnost i kvalitetu cjelokupnog izgleda ovog kuhinjskog alata. Kvalitetan hrast, nehrđajući čelik, fine linije, ugodne boje kroz ručnu izradu postaju pravo kuhinjsko remek djelo koje pruža najbolje od začina. 

Uporaba CrushGrind® mlinca vrlo je jednostavna. Gornji dio svakog mlinca otvori se i mlinac je spreman za punjenje svim začinima koje poželite. Veličinu mljevenja zrna namjestit ćete laganim okretanjem mehanizma na dnu.

__________

Nakon uporabe mlinca za aromatične začine, napunite ga soli, sameljite sol, kako bi prošla kroz mehanizam mlinca i oslobodili ste se aroma prethodnog začina.

Mlinci za sol i papar na vrhu imaju oznaku S za sol i P za papar, koju pomoću magneta možete okretati sukladno začinu. No u svaki mlinac, uz sol i papar, dobro došli su drugi začini, poput kardamoma, raznih sjemenki, krupnih začinskih mješavina itd.

__________

Keramički mehanizam mlinca koji se nalazi na dnu, možete odvrnuti i rastaviti, te isprati toplom vodom. Nakon toga ga obrišite, osušite i jednostavno zavrnite natrag. 

mlinci 5.jpg

 

Uz kvalitetu CrushGrind® mlinca, izaberite vrhunske začine poput bijelog, zelenog, crnog ili šarenog papra, te perzijska plava sol, kamena sol ili himalajska. Začinske mješavine soli, papra i drugih začina, poput sol Maestral, Mediteranska sol, Veracruz, Curry Cochin ili Chili sol, također će kulinarske delicije učiniti posebnima za svako nepce. Sjemenke lana, komorača, korijandera, kardamoma i pregršt drugih premium začina izaberite iz naše bogate ponude i uz CrushGrind® mlince kvalitetu stavite na prvo mjesto, kao i mi.

Recepti

Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Svi recepti
vesna recepti-14.webp

Panirana puretina u sezamu i pistaciji s prilogom

Umjesto da naručujemo, pokušali smo sami rekonstruirati "take-away" recept za paniranu puretinu u sezamu i mljevenim pistacijama, rizi-bizi s ukiseljenim povrćem i coleslaw salatu s domaćom ljutom majonezom. Bilo je bolje od očekivanog, a vi nam javite svoje dojmove!

 

kiflice-15.jpg

Vanilin kiflice

Jednostavan, a neodoljiv kolačić, u sebi spaja prekrasnu aromu vanilije, prhkost i lakoću. Postoje varijante s orasima, lješnjacima, čak i s kokosom, no, jedina prava varijanta je ona s bademima. Pritom je ključno imati kvalitetno i fino mljeveno bademovo brašno.

Harissa na Instagramu