Limenka chimichurri 30g
Južnoamerička mješavina začina
Limenka chimichurri 30g
Južnoamerička mješavina začina
ALERGENI: celer i proizvodi od celera, gorušica i proizvodi od gorušice.
SASTOJCI: luk, pahuljice rajčice (koncentrat paste od rajčice, kukuruzni škrob), čili papričice, češnjak, paprika, crni papar, origano, bosiljak, peršin
Argentinska mješavina povrća i začina za jela s roštilja, pečeni krumpir, umake, marinade i salate.
Chimichurri je poznati južnoamerički umak. Ovaj umak povezuje se prvenstveno s grilanjem i mariniranjem hrane.
CHIMICHURRI MARINADA
Da biste pripremili marinadu, pomiješajte jednake dijelove maslinovog ulja i vinskog octa i umiješajte Harissa chimichurri mješavinu po želji te pustite da odstoji par sati (najbolje preko noći) kako bi začini otpustili svoje okuse. Začinite solju i sirovim smeđim šećerom po želji.
CHIMICHURRI UMAK
Da biste napravili chimichurri umak za posluživanje uz hranu s grila, pomiješajte po dvije jušne žlice ulja, octa i Harissa chimichurri začinske mješavine te toliko vode da dobijete željenu konzistenciju. Kratko prokuhajte. Po želji možete dodati rajčice i svježu papriku rezane na što tanje trakice. Umak se servira hladan.
DOBAR za gril, mesna jela, marinade, salate, dipove.
Energija | 1097 kJ/ 262 kcal |
Masti | 3.6 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 0.8 g |
Ugljikohidrati | 40.4 g |
- od kojih šećeri | 31.6 g |
Proteini | 12.7 g |
Sol | 4.44 g |
Vlakna | 27 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Pečeno pile s Pumpkin Spice
Uživajte u ovom jelu inspiriranom jeseni i Harissa Pumpkin Spice začinom, savršenim za pečeno bijelo meso, povrće, salatu, kavu, vruću čokoladu, jela i slastice na bazi bundeve!
HARISSA Ramen juhe i temeljci
Ramen juha, tradicionalno japansko jelo koje je steklo svjetsku popularnost, simbol je bogatstva okusa i tekstura. HOME Chef program Harissa temeljaca i Ramen juhe oduševit će mnoge nepce!