Agar agar BIO - veganska zamjena za želatinu
E406 - bezglutenski zgušnjivač
Agar agar BIO - veganska zamjena za želatinu
E406 - bezglutenski zgušnjivač
Prirodni žele
Agar agar je u potpunosti prirodan ekstrakt crvenih morskih algi koji pretvara iz tekućeg u kruto stanje. Sličan je želatini, no agar agar daje potpuno drugačiju teksturu.
Ovaj prirodan i bezopasan proizvod ima svoj E broj – E406.
UPOTREBA U KULINARSTVU
Kao veganska zamjena za želatinu te u nekim azijskim desertima.
UPOTREBLJAVA SE u dvije varijante – u prahu i u nitima koje izgledaju kao dijelovi prozirne plastične vrećice. Obje varijante daju isti rezultat no s prahom je jednostavnije raditi.
PRIPREMA
Omjer u kojem se upotrebljava agar agar u prahu je jedna čajna žličica - tsp na 320 ml vode odnosno malo manje agar agara ako želirate gušće namirnice kao što je npr. pasirano voće.
Agar agar se uvijek dodaje u hladnu vodu pa je onda zagrijte, u protivnom će se zgrušati. Vodu prokuhavajte toliko dugo dok se agar agar u potpunosti ne rastopi; oko 5 min.
Energija | 1281 kJ/ 306 kcal |
Masti | 0.3 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 0.1 g |
Ugljikohidrati | 80.9 g |
- od kojih šećeri | 3 g |
Proteini | 6.2 g |
Sol | 0.0102 g |
Vlakna | 7.7 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Pečeno pile s Pumpkin Spice
Uživajte u ovom jelu inspiriranom jeseni i Harissa Pumpkin Spice začinom, savršenim za pečeno bijelo meso, povrće, salatu, kavu, vruću čokoladu, jela i slastice na bazi bundeve!
HARISSA Ramen juhe i temeljci
Ramen juha, tradicionalno japansko jelo koje je steklo svjetsku popularnost, simbol je bogatstva okusa i tekstura. HOME Chef program Harissa temeljaca i Ramen juhe oduševit će mnoge nepce!