BIO Agar agar
BIO Agar agar
Agar agar je u potpunosti prirodan, ekstrakt crvenih morskih algi koji pretvara iz tekućeg u kruto stanje. Sličan je želatini, no agar agar daje potpuno drugačiju teksturu.
Ovaj prirodan i bezopasan proizvod ima svoj E broj – E406.
UPOTREBA U KULINARSTVU
Kao veganska zamjena za želatinu te u nekim azijskim desertima.
UPOTREBLJAVA SE u dvije varijante – u prahu i u nitima koje izgledaju kao dijelovi prozirne plastične vrećice. Obje varijante daju isti rezultat no s prahom je jednostavnije raditi.
PRIPREMA
Omjer u kojem se upotrebljava agar agar u prahu je jedna čajna žličica - tsp na 320 ml vode odnosno malo manje agar agara ako želirate gušće namirnice kao što je npr. pasirano voće.
Agar agar uvijek dodajete u hladnu vodu, te je onda zagrijte, u protivnom će se zgrušati. Vodu prokuhavate toliko dok se agar agar u potpunosti ne rastopi oko 5 min.
Energija | 1281 kJ/ 306 kcal |
Masti | 0.3 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 0.1 g |
Ugljikohidrati | 80.9 g |
- od kojih šećeri | 3 g |
Proteini | 6.2 g |
Sol | 0.0102 g |
Vlakna | 7.7 g |
Najnoviji recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Cimet rolice s bundevom
Ovaj recept u sebi spaja sve comfort food momente koji nam trebaju čim stignu hladni, tmurni jesensko-zimski dani. Cimet, pumpkin spice i prekrasna slatka bundeva koja će svojom duboko žutom bojom dodatno naglasiti toplinu za kojom ovih dana toliko žudimo.

Pumpkin Spice Latte - najfinija kava s okusom bundeve
Provedite prve dane jeseni uz najfiniji domaći pumpkin spice latte napitak koji pršti mirisima i aromama jeseni.