Jagoda prah
Jagoda u prahu s maltodekstrinom
Jagoda prah
Jagoda u prahu s maltodekstrinom
SASTOJCI: sa maltodextrinom
ALERGENI: sjeme sezama i proizvodi od sjemena sezama, gorušica i proizvodi od gorušice, celer i proizvodi od celera, kikiriki i proizvodi od kikirikija, orašasti plodovi.
Jagoda u prahu je sušeni prah dobiven od svježih jagoda, koji zadržava karakterističan okus i boju svježeg voća. Ovaj prah često se koristi kao dodatak raznim jelima i napicima kako bi im dodao voćni okus i boju.
Najčešće se koristi u:
- Kolačima i desertima: Prah jagode odličan je za pripremu kolača, muffina, torti, sladoleda i pudinga, pružajući im intenzivan okus i svježinu.
- Smoothiejima: Dodajte jagodu u prahu u smjese za smoothie kako biste im dali voćnu notu i bogatu boju. Možete ga kombinirati s drugim voćem poput banana, borovnica ili ananasa.
- Pićima: Jagoda prah može se koristiti za aromatiziranje vode, limunada, čajeva ili koktela, pružajući im svježinu i voćnu aromu.
- Jogurtima: Pomiješajte jagodu u prahu s grčkim jogurtom i medom za ukusan i zdrav desert ili međuobrok.
- Sladoledima
- Glazurama
Jagoda u prahu je praktičan sastojak koji omogućuje lako dodavanje voćnog okusa i boje raznim jelima i napicima te je popularan među ljubiteljima voća i slastica.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.