Telefonski broj HARISSA WEB SHOP-a je promijenjen; birajte na tipkovnici pozivni za Zagreb 01 i slova HARISSA ili 01/ 42 74 772. Slobodno nam pošaljite svoj upit na mail: info@harissa.hr Radne nedjelje provjerite na našem webu pod / POSLOVNICE.

Kakao sjemenka tostirana

Šifra artikla: 5000211
4,47 €
PDV je uključen u cijenu / Dostava će biti obračunata kasnije

Kakao sjemenka tostirana

Šifra artikla: 5000211

ALERGENI: kikiriki i proizvodi od kikirikija, orašasti plodovi, celer i proizvodi od celera, gorušica i proizvodi od gorušice, sjeme sezama i proizvodi od sjemena sezama.

Theobroma cacao

Sjemenke kakao dobivaju se od malog drva koje raste na području tropskih šuma Sj. i J. Amerike. Njegovi plodovi, tj. sjemenke, koriste se za čokoladu, kakao maslac i likere.

Maje su štovale kakao boga, a Azteci su kakao koristili kao novac. U Europu je došao preko španjolskih osvajača u 16. st., a do industrijske revolucije bio je hrana elite i kraljevskih dvorova.

Danas se drvo kakaa najviše uzgaja na Obali Bjelokosti i u Ghani

OKUS

Sjemenke kakaa su orašastog i blago gorkog okusa, a mogu se jesti sirove. Finije sorte kakaa su manje gorke te su okusa sličnog čokoladi za kuhanje.

Tostirane sjemenke kakaa variraju između blagih i aromatičnih te gorkih, koje su duže pržene. 

UPOTREBLJAVAJU SE sjemenke, maslac, prah.

KUPOVINA I ČUVANJE

Najbolje ga je kupiti na tržnicama i farmama u Dominikanskoj republici, Ghani ili Madagaskaru, a ako nemate vremena proputovati svijetom zbog sjemenki kakaa, možete ih kupiti u specijaliziranim trgovina ili supermarketima. Preporuča se upotreba nezaslađenog kakaa u prahu kako bi se mogla kontrolirati doza slatkoće.

Sjemenke kakaa mogu trajati dvije godine, ali s vremenom gube jačinu okusa. Kakao u prahu može trajati i do godinu dana ako se čuva na hladnom i suhom mjestu. 

UPOTREBA U KULINARSTVU

Najpoznatija upotreba kakaa je za čokoladu. Ona se dobiva miješanjem paste dobivene od kakao sjemenki s kakao maslacem i šećerom. 

Kakao je odlična zamjena za čokoladu za kuhanje te je česti sastojak u paleo desertima. 

Maslac od kakaa dobiva se od najmasnijeg dijela sjemenke, bijele je boje te ima bogatu strukturu, a koristi se za kolače. Micanjem masnog dijela dobiva se kakao u prahu koji se koristi za razne slastice, kekse, torte, a može se dodavati i u smoothije ili kave. Za podizanje okusa koristi se sa zobenim žitaricama, a omiljeni je sastojak za truffle kolače, browniese i za posipanje po palačinkama.

DOBAR JE s voćem, kolačima, palačinkama, mentom, piletinom, macadamia orasima, kavom, crnim čajem.

Nutritivna tablica Prosječna hranjiva vrijednost u 100g proizvoda
Masti 39.3 g
- od kojih zasićene masne kiseline 21.4 g
Ugljikohidrati 39.3 g
- od kojih šećeri 0 g
Proteini 14.3 g
Sol 0 g
Vlakna 32.1 g
Mapa okusa
Preporučamo
Merry Christmas.jpg
Merry Christmas poklon kutija
35,99 €
5000518 - Orange-Grapefruit-Mint
Orange Grapefruit Mint
3,87 €
5000245 - Kumin Sjeme
Kumin sjeme
2,90 €
piment zrno.jpg
Piment zrno (jamajkanski papar)
3,39 €
tiramisu_Product-image-800x600px.jpg
La Perla namaz Tiramisu
11,06 €
5000653 - Aloe Vera
Aloe Vera
7,16 €
RED-GINSENG_WEB.jpg
Red Ginseng
5,72 €

Recepti

Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Svi recepti
Banner_recepti_peceno_pile_900x514px.jpg

Pečeno pile s Pumpkin Spice

Uživajte u ovom jelu inspiriranom jeseni i Harissa Pumpkin Spice začinom, savršenim za pečeno bijelo meso, povrće, salatu, kavu, vruću čokoladu, jela i slastice na bazi bundeve!

 

 

Ramen_1.jpg

HARISSA Ramen juhe i temeljci

​Ramen juha, tradicionalno japansko jelo koje je steklo svjetsku popularnost, simbol je bogatstva okusa i tekstura. HOME Chef program Harissa temeljaca i Ramen juhe oduševit će mnoge nepce!

Želite li 10% popusta?

Saznajte na vrijeme sve o novitetima u ponudi, posebnim akcijama i promocijama i ostvarite brojne pogodnosti. Prijavite se na Harissin Newsletter. PROMO KOD s popustom 10% dobit ćete na svoj e-mail.

Unesite email
Harissa na Instagramu