Komorač u šećeru
Komorač u šećeru
SASTOJCI: šećer, komorač sjemenke, prehrambene boje: E133, E102, E110
Komorač u šećeru, poznat i kao mukhwas, je šareni indijski dio zakuske koji se jede nakon jela te služi kao osvježivač usta i da pospješi probavu. U Indijskim restoranima se često dijele na izlazu.
Slatkog su arome i bogate okusom zbog dodanog šećera i ulja (poput ulja paprene metvice). Šarenih su boja, a osim komorača mogu se koristiti anis, kokos i sezam.
Energija | 1114 kJ/ 583.3 kcal |
Masti | 23.3 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 0 g |
Ugljikohidrati | 70 g |
- od kojih šećeri | 46.7 g |
Proteini | 23.3 g |
Sol | 0.090 g |
Vlakna | 23 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Brzi i jednostavni domaći kiseli krastavci
Ovaj recept dat će krastavcima savršenu ravnotežu slanog i ljutog s daškom slatkih nota!
Panzanella
Panzanella je poznata i omiljena salata iz talijanske regije Toscane. Odlična je ako trebate potrošiti stari kruh i/ili zrelije rajčice. Može biti samostalan obrok, a odlično će popratiti i meso ili ribu na žaru. Idealna ljetna salata, rekli bismo.