U tijeku je nadogradnja naše web-trgovine. Mogući su povremeni problemi i prekidi u radu. Za sva pitanja i komentare na raspolaganju Vam je naša korisnička podrška. Vaša Harissa

Korijander sjeme prah

Šifra artikla: 5000780
7,54 kn
PDV je uključen u cijenu / Dostava će biti obračunata kasnije

Korijander sjeme prah

Šifra artikla: 5000780

Coriandrum sativum

Malo biljaka daje i list i plod kao začin primjenjiv u svjetskim kuhinjama, a korijander je po tom pitanju nedvojbeno najčešće upotrebljavan začin u obje forme.

Kao začin uzgaja se u istočnoj Europi, Indiji, SAD-u, centralnoj Americi pa tako i u njegovom prirodnom habitatu zapadnoj Aziji i Mediteranu. U svim spomenutim regijama upotrebljava se obilato, ponekad u kombinaciji s listom koji je poznat kao cilantro.

Cijele okrugle Marokanske sjemenke korijandera mnogo su više zastupljene nego one ovalne Indijske, no Indijske su slađe.

Sjemenke su krhke i lako se samelju u mužaru.

OKUS

Zrela sjemenka ima slatkasto drveni miris s paprenim i cvjetnim notama, okus je sladak, blag i topao s očitom notom naranče.

UPOTREBLJAVAJU SE osušene sjemenke, prah, list. 

KUPOVINA I POHRANJIVANJE

Korijander je lako dostupan. Kupujte cijele sjemenke. Lako se smrve po potrebi, ali njegova aromatična svojstva brzo ishlape nakon mljevenja. U dobro zatvorenoj posudi izdržati će godinama.

UPOTREBA U KULINARSTVU

Kuhari upotrebljavaju korijander u većim količinama nego druge začine, zbog njegovog blagog okusa. Nakon suhog prženja na tavici korijander služi kao baza za mnoge curry i masala mješavine.

Sjeverno afrički kuhari koriste ga u harissi, tabilu, ras el hanoutu. Na Bliskom Istoku korijander upotrebljavaju u baharat mješavinama, a svugdje je popularan kao začin uz jela od povrća, gulašima i u kobasicama. U Europi i SAD-u korijander služi kao začin kod kiseljenja, chutneya. Sastavni je dio Engleske mixed sweet spice mješavine koja se upotrebljava u kolačima i keksima.

Okus mu se dobro kombinira sa jesenskim voćem, jabukama, šljivama, kruškama, dunjama – pečene ili u kompotu.

BITAN JE za harissu, tabil, dukku i većinu masala.

DOBAR JE s jabukama, piletinom, citrusima, ribom, šunkom, gljivama, lukom, šljivama, svinjetinom, krumpirima.

DOBRO SE KOMBINIRA s pimentom, čilijem, cimetom, klinčići, kuminom, komoračem, češnjakom, đumbirom, macisom, muškatnim oraščićem.
 

Nutritivna tablica Prosječna hranjiva vrijednost u 100ml proizvoda
Energija 1248 kJ/ 298 kcal
Masti 17.8 g
- od kojih zasićene masne kiseline 1 g
Ugljikohidrati 55 g
- od kojih šećeri 0 g
Proteini 12.4 g
Sol 0.035 g
Vlakna 41.9 g
Mapa podrijetla
Naša preporuka
5000063 - Ayurveda Women's Activity
Ayurveda Women's Activity
23,10 kn
5000661 - Cranberry-Rose
Cranberry-Rose
21,84 kn
good mood.jpg
Good Mood
29,21 kn
5000761 - đumbir Ušećereni Rinfuza Kockice 8-16mm
Đumbir ušećereni
10,85 kn
5000905 - Green Lady
Green Lady
26,91 kn
bio papar benglaski.jpg
Papar bengalski BIO
21,25 kn
5000990 - Natrijev Karbonat E500 Soda Bikarbona
Soda bikarbona
1,95 kn
paprika baranjska slatka.jpg
Paprika crvena - hrvatska mljevena slatka
12,19 kn
liquid smoke.jpg
Old Texas tekući dim hickory smoke 148ml
83,23 kn
5000686 - Orange Blossom-Mint
Orange Blossom-Mint
28,00 kn

Najnoviji recepti

Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Pogledajte sve članke
Blog-homepage-pita od bundeve.jpg

Pita od bundeve s kondenziranim mlijekom

Jednostavna jesenska pita za svačiji ukus.

recept_pastile.jpg

Trikatu pastile

Naziv trikatu se odnosi na jednostavnu ayurivedsku mješavinu crnog papra, dugog papra i đumbira, a pastile su zapravo francuski naziv za tablete.

Harissa Newsletter

Prijavite se za primanje naših novosti! Saznajte tako na vrijeme sve o novitetima u ponudi ili posebnim akcijama i promocijama.

Unesite email
Začinite Instagram