Telefonski broj HARISSA WEB SHOP-a je promijenjen; birajte na tipkovnici pozivni za Zagreb 01 i slova HARISSA ili 01/ 42 74 772. Slobodno nam pošaljite svoj upit na mail: info@harissa.hr Radne nedjelje provjerite na našem webu pod / POSLOVNICE.

Limun korica prah BIO

Šifra artikla: 5001200
3,25 €
PDV je uključen u cijenu / Dostava će biti obračunata kasnije

Limun korica prah BIO

Šifra artikla: 5001200

Citrus limon

Limun se u kulinarstvu koristi već stoljećima zbog svoje posebne kisele arome, najviše zbog soka, a potječe iz Južne Azije.

Japanci koriste koricu malih citrusa koje nazivaju yuzu, kinezi preferiraju suhe korice naranče ili mandarine, na Bliskom Istoku više se koriste suhe limete. Na zapadu kuhari upotrebljavaju citrusne sokove, dok koricu ribaju ili kandiraju.

U nekim zemljama popularni su ukiseljeni limuni; posoljeni i ukiseljeni limuni u vlastitom soku koriste se da bi obogatili okus marokanskih tagina, a slani sok nadopunjava dresinge za salate. 

OKUS

Limun i njegova korica su svježeg, citrusnog i kiselog okusa.

UPOTREBLJAVAJU SE svježe i sušene korice, sok.

KUPOVINA I ČUVANJE

Svježe limune najbolje je kupovati na tržnicama ili u dućanima. Svježi limun treba iskoristiti unutar tjedan dana.

U dobro zatvorenoj posudi, kandirane ili sušene korice citrusa mogu se čuvati godinama.

UPOTREBA U KULINARSTVU

Karipske i južnoameričke marinade (mojos) rade se od soka limeta, limuna i grejpa ili soka gorke naranče u koje se dodaju češnjak, začini, voće i svježe začinsko bilje. Upotrebljavaju se kao marinade, dipovi, salatni dresinzi ili kao osvježavajući umaci uz povrće, ribu te grilano i pečeno meso.

Citrusi u prahu se mogu upotrebljavati kao nadopuna začinskim mješavinama, pomiješana s paprom posebno dobro paše uz ribe i plodove mora. Da bi prenijela aromu umiješajte je u šećer. Često se koristi kao aroma u raznim slatkim glazurama, kolačima, keksima i tortama ili je jednostavno stavite u jogurt. Pčelari je ponekad stavljaju u med kao aromu.

Korica limuna popularan je dodatak pićima i koktelima, a tokom ljeta limunada je nezaobilazno piće.

U Indiji je jedno od omiljenih dodataka uz rižu, može se utrljavati na meso kao rub i koristiti u raznim marinadama i dresinzima. Odličan je uz čaj i sol.

DOBAR UZ piletinu, kolače, pića, rižu, ostale citruse, voće, morski plodovi i riba, povrće. 

Nutritivna tablica Prosječna hranjiva vrijednost u 100g proizvoda
Energija 197 kJ/ 47 kcal
Masti 0.3 g
- od kojih zasićene masne kiseline 0.039 g
Ugljikohidrati 16 g
- od kojih šećeri 4.17 g
Proteini 1.5 g
Sol 0.06 g
Vlakna 10.6 g
BIO BIO
Mapa okusa
Preporučamo
Mlinac -papar šareni.jpg
Mlinac papar šareni 50g
5,81 €
5000998 - Sezam Tex Mex
Sezam Tex Mex
7,90 €
5001040 - Sol Dimljena Vikingška
Sol dimljena vikinška
18,44 €
1000036 - Začin za medenjake
Začin za medenjake
3,70 €
papar zeleni zrno.jpg
Papar zeleni zrno
3,17 €
5000469 - šećer Smeđi Sirovi Bio
Šećer smeđi sirovi BIO
1,23 €
5000103 - Crni čaj Bez Teina Bop Ceylon
Crni čaj bez teina Bop Ceylon
6,19 €
pesto de pistaches.jpg
Pesto Pistacijo - Bornibus 230g
12,51 €
Product-image-sol z apečenu ribu.jpg
Začin za pečenu ribu
2,18 €

Recepti

Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Svi recepti
Banner_recepti_peceno_pile_900x514px.jpg

Pečeno pile s Pumpkin Spice

Uživajte u ovom jelu inspiriranom jeseni i Harissa Pumpkin Spice začinom, savršenim za pečeno bijelo meso, povrće, salatu, kavu, vruću čokoladu, jela i slastice na bazi bundeve!

 

 

Ramen_1.jpg

HARISSA Ramen juhe i temeljci

​Ramen juha, tradicionalno japansko jelo koje je steklo svjetsku popularnost, simbol je bogatstva okusa i tekstura. HOME Chef program Harissa temeljaca i Ramen juhe oduševit će mnoge nepce!

Želite li 10% popusta?

Saznajte na vrijeme sve o novitetima u ponudi, posebnim akcijama i promocijama i ostvarite brojne pogodnosti. Prijavite se na Harissin Newsletter. PROMO KOD s popustom 10% dobit ćete na svoj e-mail.

Unesite email
Harissa na Instagramu