Limun korica prah BIO

Šifra artikla: 5001200
3,25 €
PDV je uključen u cijenu / Dostava će biti obračunata kasnije

Limun korica prah BIO

Šifra artikla: 5001200

Citrus limon

Limun se u kulinarstvu koristi već stoljećima zbog svoje posebne kisele arome, najviše zbog soka, a potječe iz Južne Azije.

Japanci koriste koricu malih citrusa koje nazivaju yuzu, kinezi preferiraju suhe korice naranče ili mandarine, na Bliskom Istoku više se koriste suhe limete. Na zapadu kuhari upotrebljavaju citrusne sokove, dok koricu ribaju ili kandiraju.

U nekim zemljama popularni su ukiseljeni limuni; posoljeni i ukiseljeni limuni u vlastitom soku koriste se da bi obogatili okus marokanskih tagina, a slani sok nadopunjava dresinge za salate. 

OKUS

Limun i njegova korica su svježeg, citrusnog i kiselog okusa.

UPOTREBLJAVAJU SE svježe i sušene korice, sok.

KUPOVINA I ČUVANJE

Svježe limune najbolje je kupovati na tržnicama ili u dućanima. Svježi limun treba iskoristiti unutar tjedan dana.

U dobro zatvorenoj posudi, kandirane ili sušene korice citrusa mogu se čuvati godinama.

UPOTREBA U KULINARSTVU

Karipske i južnoameričke marinade (mojos) rade se od soka limeta, limuna i grejpa ili soka gorke naranče u koje se dodaju češnjak, začini, voće i svježe začinsko bilje. Upotrebljavaju se kao marinade, dipovi, salatni dresinzi ili kao osvježavajući umaci uz povrće, ribu te grilano i pečeno meso.

Citrusi u prahu se mogu upotrebljavati kao nadopuna začinskim mješavinama, pomiješana s paprom posebno dobro paše uz ribe i plodove mora. Da bi prenijela aromu umiješajte je u šećer. Često se koristi kao aroma u raznim slatkim glazurama, kolačima, keksima i tortama ili je jednostavno stavite u jogurt. Pčelari je ponekad stavljaju u med kao aromu.

Korica limuna popularan je dodatak pićima i koktelima, a tokom ljeta limunada je nezaobilazno piće.

U Indiji je jedno od omiljenih dodataka uz rižu, može se utrljavati na meso kao rub i koristiti u raznim marinadama i dresinzima. Odličan je uz čaj i sol.

DOBAR UZ piletinu, kolače, pića, rižu, ostale citruse, voće, morski plodovi i riba, povrće. 

Nutritivna tablica Prosječna hranjiva vrijednost u 100g proizvoda
Energija 197 kJ/ 47 kcal
Masti 0.3 g
- od kojih zasićene masne kiseline 0.039 g
Ugljikohidrati 16 g
- od kojih šećeri 4.17 g
Proteini 1.5 g
Sol 0.06 g
Vlakna 10.6 g
BIO BIO
Mapa okusa
Preporučamo
5000098 - Blood Orange
Crni čaj Blood Orange
3,43 €
cimet-cejlon-mljeveni_web.jpg
Cimet Ceylon mljeveni
3,77 €
5000084 - Lavanda
Biljni čaj Lavanda
3,60 €
mussini malina.jpg
Mussini crema malina 150ml
9,31 €
5000154 - Čili Ancho Cijeli
Čili ancho cijeli
1,73 €
drobilica 0071e.png
Gus Twist drobilica bukva M
58,69 €
pribor za čaj Artboard 19-100.jpg
!NOVO! Šalica Koala 425ml
17,15 €
Staklenka - Začin za pečeni krumpir.jpg
!NOVO - STAKLENKA PEČENI KRUMPIR 60g
4,35 €
Macis mljeveni 800x600.jpg
Macis mljeveni
7,97 €

Recepti

Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Svi recepti
RECEPT komadina 2Artboard 2-100.jpg

Raviolo di Latte s hrskavom svinjskom kožicom, pečenim cherry rajčicama, pjenom od Parmigiana Reggiana i paprenim umakom

Raviolo di Latte u ovom receptu podiže klasičnu tjesteninu na novu razinu uz pažljivo izrađeno punjenje od mozzarelle i Parmigiana Reggiana, posluženo s hrskavom svinjskom kožicom, pečenim cherry rajčicama, laganom pjenom od sira i paprenim umakom. Savršena kombinacija tekstura i okusa za posebne prilike – elegantno jelo koje spaja udobnost i sofisticiranost na tanjuru.

Blog-homepage-orange grapefruit.jpg

Biljni čaj Orange Grapefruit - Ledeni čaj i koktel gin&tonic

Ovaj kiselo-gorki napitak pravo je pjenušavo osvježenje za dugo toplo ljeto!

Pretplati se!

Saznajte na vrijeme sve o novitetima u ponudi, posebnim akcijama i promocijama i ostvarite brojne pogodnosti. Prijavite se na Harissin Newsletter.

Unesite email
Harissa na Instagramu