Malina prah
Malina prah
Sastav: dehidrirana malina u prahu, kukuruzni škrob.
Rubus idaeus
Malina je voće ružičasto crvene boje koje raste ljeti, a koristi se jos od doba Starog Rima za hranu, medicinske svrhe i boju.
Često se spominje kao jedna od “superfood” namirnica, bogata je vitamina i primamljiva okusom i izgledom te je jedno od omiljenih voća tokom ljeta.
OKUS
Zrele maline su mekane teksture te slatkog i blago kiselog okusa.
UPOTREBLJAVA SE svježa, smrznuta i u prahu.
KUPOVINA I ČUVANJE
Zrele maline treba pojesti u roku nekoliko dana od branja jer one ne sazrijevaju nakon što se uberu, dok zaleđene mogu stajati do godinu dana. Prah treba čuvati na zatvorenom mjestu bez vlage, može trajati i do dvije godine.
UPOTREBA U KULINARSTVU
Malina u prahu odlično je bojilo za tjestenine, kolače i biskvite. Može se dodavati u koktele, kao i u dry rub mješavinu začina za perad.
Također je odlična za dodavanje u sladolede, smoothije i milkshakeove koje oboji u predivnu ružičastu nijansu te doda slatki okus i vitamine.
Može se koristiti i za zgušnjavanje jela te kao dodatak jelima azijske kuhinje.
DOBRA JE s čokoladom, mlijekom, žitaricama, divljači, peradi.
Energija | 1265 kJ/ 303 kcal |
Masti | 4 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 0.1 g |
Ugljikohidrati | 36 g |
- od kojih šećeri | 30 g |
Proteini | 8 g |
Sol | 0 g |
Vlakna | 44 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Pečeno pile s Pumpkin Spice
Uživajte u ovom jelu inspiriranom jeseni i Harissa Pumpkin Spice začinom, savršenim za pečeno bijelo meso, povrće, salatu, kavu, vruću čokoladu, jela i slastice na bazi bundeve!
HARISSA Ramen juhe i temeljci
Ramen juha, tradicionalno japansko jelo koje je steklo svjetsku popularnost, simbol je bogatstva okusa i tekstura. HOME Chef program Harissa temeljaca i Ramen juhe oduševit će mnoge nepce!