Slatki zub

Kondenzirano slatko mlijeko 400g

Kondenzirano slatko mlijeko 400g

Kondenzirano slatko mlijeko 400g
24,57 kn

Proizvod trenutno nije dostupan.

Obavijesti me o dostupnosti

Kondenzirano slatko mlijeko 400g

O proizvodu

Šifra artikla: 5000987

Kondenzirano slatko mlijeko je kravlje mlijeko kojem je redukcijom smanjen udio vode za otprilike 60%, te nadodan šećer. Postoje i verzije koje nisu dodatno zaslađene.

Ušećereno mlijeko se prvenstveno upotrebljava za pripremu raznih slastica.

Ukoliko želite pripremiti dulce de Leche kod kuće, stavite konzervu (bez plastičnog poklopca) u lonac, prekrijte je vodom tako da imate bar 3 cm vode iznad konzerve te je stavite kuhati. Kada voda zakipi, smanjite vatru na najslabije i skroz lagano kuhajte sat i pol nakon čega ih pažljivo okrenete i kuhate još dodatnih sat do sat i pol vremena. Tamnija boja kao i dubina okusa ovise o duljini kuhanja pa je najbolje da sami isprobate koje vrijeme kuhanja vama najbolje odgovara. Tijekom kuhanja dobro pazite da razina vode ne padne ispod razine konzerve.

Prije otvaranja, konzervu obavezno pustiti da se ohladi, ukoliko se mlijeko stvrdnulo, izvadite ga u posudu i razradite žicom.

Kondenzirano mllijeko, pogotovo ušećereno, bilo je često upotrebljavano tijekom drugog sv. rata jer se kondenzacijom i dodavanjem šećera njegova trajnost produžila na nekoliko godina.

Čuvati na sobnoj temperaturi

 

Prosječna hranjiva vrijednost u 100g proizvoda:

Energija 1404 kJ/333 kcal
Masti 8 g
   od kojih zasićene masne kiseline 5,3 g
Ugljikohidrati 58 g
   od kojih šećeri 58 g
Bjelančevine 7,2 g
Sol 0,23 g