Čili i paprika

Čili Kashmiri - cijeli

Čili Kashmiri - cijeli

Čili Kashmiri - cijeli
18,12 kn

Proizvod trenutno nije dostupan.

Obavijesti me o dostupnosti

Čili Kashmiri - cijeli

O proizvodu

Šifra artikla: 5000910

Capsicum annuum

Čili Kashmiri najviše se koristi u Indiji, iz koje i potječe.

Uzgaja se zbog svoje žarke boje i blage ljutine pa se koristi za bojanje hrane i pojačavanje okusa.

JAČINA: 1,000 – 2,000 SHU (blago)

OKUS

Blage ljutine i okusa nalik šafranu, kashmiri je pikantnog i voćnog okusa.

KUPOVINA I ČUVANJE

Kashmiri se najviše koristi u Indiji pa je svježi čili teško nabaviti van nje.

Sušeni čuvajte u zatvorenim posudama na suhom i hladnom mjestu. 

UPOTREBA U KULINARSTVU

Čili Kashmiri ključan je u pripremi indijske hrane jer joj daje posebnu crvenu boju.

Najpoznatija upotreba je u jelima poput rogan josh, curryima i tandoori piletine.

Može se dodavati u jela s rajčicom, poput salsa umaka, juha i variva, kao i uz grilano povrće i marinade, a zbog svoje slatke arome odličan je uz sireve i voće. Koristite ga kako biste koristili i papriku.