
Hren - prah
Hren - prah
Hren - prah
O proizvodu

Amoracia rusticana
Hren u prahu je pikantan prah koji se obično miješa u umake na bazi vrhnja i jaja, kao što je majoneza, kiselo vrhnje i mileram kako bi dobili izvrsne ljute dipove.
Korijen se suši i fino melje u prah.
OKUS
Ima jak, oštar i pikantan okus sličan wasabiu.
UPOTREBLJAVA SE u svježi ribani ili u prahu.
KUPOVINA I ČUVANJE
Hren možete kupiti svježi te ga odmah naribati jer ne može stajati dulje od tjedan dana, dok hren u prahu čuvajte u zatvorenoj posudi na tamnom mjestu.
UPOTREBA U KULINARSTVU
Kod pripreme raznih namaza, a mnogi ga preferiraju jer je lagan za doziranje.
Korijen hrena bliski je rođak gorušice i sadrži nadražujuća ulja koja su zaslužna za pikantnost po kojem je poznat prah. Ukoliko se korijen ne osuši te takav smrvi, prisutne kemikalije se počnu raspadati i nametnu gorak umjesto ljut okus.
Hren u prahu uobičajeno se koristi kod pripreme umaka i dipova koji nisu kuhani. Kuhanje uzrokuje raspadanje prisutnih ulja koja daju ljutinu. S druge strane ako volite okus hrena, a manje njegovu pikantnost, možete koristiti prah i u kuhanim jelima.
BITAN ZA izvrstan umak uz govedinu umiješajte prah u mileram ili punomasno kiselo vrhnje i posolite po želji.
DOBAR U kombinaciji kod kuhane govedine poslužene s umakom od hrena. Ukoliko imate hren u prahu pri ruci možete napraviti vlastiti umak u sekundi koji će često imati bolji okus od kupljenih dipova i umaka.