
Kuhano vino
Kuhano vino
Kuhano vino
O proizvodu

SASTAV: cimet, zvjezdasti anis, limunova korica, korica naranče, klinčić.
Alergeni: može sadržavati tragove gorušice, celera i orašastih plodova.
Mnogima omiljeno zimsko piće koje je popularno diljem svijeta, potječe još iz doba Rimljana.
Nakon njihovih osvajanja Europe, tradicija kuhanog vina ostala je zapamćena u svakoj državi pa tako postoje mnoge verzije kombinacija začina i pića koje se dodaju u vino dok se kuha. Klasična verzija mješavine začina sastoji se od šećera, cimeta, ploški limuna i naranče, klinčića i zvjezdastog anisa.
Neke države umjesto šećera stavljaju med, a njega često pariraju sa paprom. Svoje kuhano vino možete još dodatno začiniti đumbirom, sušenim voćem poput grožđica i šljiva ili kojom kapi žestica poput brandya.
PRIPREMA: 20-30 g dodati u 750 ml vina, kuhati na 60-70°C (da alkohol ne ispari) te pustiti da odstoji. Zasladiti po želji.