Kasno jesensko voće – kao stvoreno za najfinije kolače
Svo ovo jesensko voće i povrće, dakako, izvrsno prija sirovo, u svom najboljem obliku, no kada ga se zasitite, od njega, osim pekmeza i džemova, možete pripremiti i najmirisnije, najaromatičnije i najfinije kolače.
Mali vodič kroz blagdanske začine
Ovog Božića začinite svoj život neodoljivim okusima i mirisima cimeta, klinčića i drugih blagdanskih začina koji sadrže sve sastojke potrebne za svečanu blagdansku atmosferu!
Neka jesen i zima mirišu na pumpkin spice!
Ova izvrsna mješavina savršeno će funkcionirati i kao začin za medenjake, puding od čokolade, cimet rolice, a dodate li je u tijesto za kekse s maslacem, dobit ćete posve novu, toplu i spicy kreaciju koju ćete jedva čekati ponoviti.
Za'atar
Za'atar potječe još iz biblijskih vremena kada su ga proglasili hranom za mozak. U 12. stoljeću prepisivali su ga pacijentima kao lijek protiv loše probave, nadutosti i zatvora te se smatralo da uklanja parazite u probavnom traktu. Vjerovalo se i da rješava problem lošeg zadaha.
„Crno zlato“ začina
Crni papar imao je važnu ulogu tijekom ljudske povijesti i bio je cijenjen začin već od drevnih vremena. Fascinatna povijest crnog papara počinje u Indiji, koja je i danas jedan od najvećih proizvođača crnog papara, a gdje se koristi već više od 4000 godina. Od Indije se proširio do drevnih Egipćana, Grka i Rimljana.
Kasno ljeto na tržnici
Za vas smo prošetali popularnom riječkom tržnicom, ili placom kako je Riječani nazivaju i uvjerili se da s pravom slovi za jednu od najboljih u zemlji.