Rinfuza Aceto Balsamico di Modena Pgi 7 Kruna | Balzamički ocat
Balzamični ocat iz Modene
Rinfuza Aceto Balsamico di Modena Pgi 7 Kruna | Balzamički ocat
Balzamični ocat iz Modene
SASTOJCI: ukuhani mošt grožđa, vinski ocat
ALERGENI: sumporni dioksid i sulfiti koncentracije veće od 10 mg/kg ili 10 mg/l.
Balzamični ocat di Modena PGI 7 Kruna
Izraz velikih vrijednosti, odabira najboljih sirovina i njihove naknadne transformacije i finoće.
Pažljiva ravnoteža između mošta i vinskog octa, obraćajući posebnu pozornost na miris i okus, omogućila je stvaranje proizvoda s izuzetnim organoleptičkim svojstvima, gdje se slatkoća, kiselost i miris spajaju u rijetku i jedinstvenu mješavinu.
Balzamični ocat iz Modene PGI 7 zlatnih medalja proizvodi se prema tradicionalnoj obiteljskoj metodi, koristeći samo mošt od odabranog grožđa, izravno kuhan na vatri i zatim pomiješan s najboljim dobro odležanim vinskim octom. Sirupaste je konzistencije, tamne sjajne boje i ugodnog gorko-slatkog okusa. Uravnotežen, aromatičan balzamični ocat dobre strukture s notama kuhanog mošta i finog drveća.
Detalji o proizvodu
Izgled: Bistar s izraženom gustoćom.
Boja: bogato smeđa s crvenkastim pramenovima.
Aroma: Intenzivne note plemenitog drveća. Ugodno octeno.
Okus: Uravnotežen i dobro orkestriran. Dugotrajni okus.
Prosječna gustoća:1,35
Kiselost: 6%
Rok trajanja: 10 godina
Uparivanje
Idealno za: kuhano ili grilano povrće, pečenja, kuhanu junetinu, pečenu, dimljenu ili kuhanu ribu, fritaje, kozice, odležane sireve, kavijare, voćne salate, deserte, sladoled, kao digestiv.
Energija | 1475 kJ/ 347 kcal |
Masti | 0 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 0 g |
Ugljikohidrati | 80.9 g |
- od kojih šećeri | 80.9 g |
Proteini | 1.3 g |
Sol | 0.11 g |
Vlakna | 0 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Brzi i jednostavni domaći kiseli krastavci
Ovaj recept dat će krastavcima savršenu ravnotežu slanog i ljutog s daškom slatkih nota!
Panzanella
Panzanella je poznata i omiljena salata iz talijanske regije Toscane. Odlična je ako trebate potrošiti stari kruh i/ili zrelije rajčice. Može biti samostalan obrok, a odlično će popratiti i meso ili ribu na žaru. Idealna ljetna salata, rekli bismo.