Hibiskus
Hibiscus
Hibiskus
Hibiscus
Hibiscus sabdariffa
Hibiskus se sastoji od dvije čaške. Bere se kada biljka počne davati plod jer tek tada cvijet poprimi karakteristično ljubičastu boju.
Najveći komercijalni proizvođači hibiskusa su Sudan, Egipat, Kina, Meksiko i Tajland.
Važan je sastojak većine voćnih čajeva, od njega rade sirup u Meksiku te se često koristi u indijskoj Ayurvedskoj medicini.
U Kambodži se od njega radi popularan čaj sa sokom limete i šećerom, koji se može piti i vruć i hladan.
Ovaj šareni, jestivi cvijet može se koristiti i za dekoraciju jela, a upotrebljava se i u salatama i curryima.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Pinca
Pinca je tradicionalni uskrsni kruh, u nekim krajevima poznat i pod nazivom sirnica. Iako nema nikakve veze sa sirom, pretpostavlja se da je taj naziv dobila jer su domaćice u nekim prošlim vremenima, u nju, umjesto kvasca, stavljale usireno tijesto.

Morska Poema: Brudet & Ricotta Gnudi
Savršen spoj okusa mora i kremastih tekstura. Ovaj elegantan i bogat recept donosi autentične morske arome i vrhunsku gastronomsku raskoš na vaš stol. Isprobajte ovaj sofisticirani spoj tradicionalnih i modernih okusa!