Honeybush čaj BIO
Honeybush čaj BIO
Cyclopia meyeriana
Honeybush čaj dolazi iz Južne Afrike te se radi od honeybush biljke. Naziv potječe od slatkog mirisa sličnog medu koji imaju njegovi žuti cvjetovi, a često se uspoređuje s rooibos čajem.
Može se konzumirati običan, a često u njega dodaju i mlijeko i šećer, kao i u crni čaj, što dodatno naglašava slatki okus. S medom možete naglasiti aromu meda koju on sam i ima, a bez njega možete uživati u okusu koji opisuju sličnom marelici, cvjetovima, medu i sušenom voću. Također, često se pije hladan jer se njegov blago slatki okus dobro kombinira sa voćnim.
U pripremi, zagrijte vodu do 100ºC te pustite da se malo ohladi pa prelijte preko suhog lišća. Honeybush čaj ne sadrži kofein te ga se može piti tijekom cijelog dana.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Raviolo di Latte s hrskavom svinjskom kožicom, pečenim cherry rajčicama, pjenom od Parmigiana Reggiana i paprenim umakom
Raviolo di Latte u ovom receptu podiže klasičnu tjesteninu na novu razinu uz pažljivo izrađeno punjenje od mozzarelle i Parmigiana Reggiana, posluženo s hrskavom svinjskom kožicom, pečenim cherry rajčicama, laganom pjenom od sira i paprenim umakom. Savršena kombinacija tekstura i okusa za posebne prilike – elegantno jelo koje spaja udobnost i sofisticiranost na tanjuru.

Biljni čaj Orange Grapefruit - Ledeni čaj i koktel gin&tonic
Ovaj kiselo-gorki napitak pravo je pjenušavo osvježenje za dugo toplo ljeto!