Lapacho čaj (Taheebo)
Lapacho čaj (Taheebo)
Lapacho, ili Taheebo, čaj radi se od unutarnjeg dijela kore drveta Tecoma-Lapacho, također poznatog kao “Ljubičasto Lapacho drvo”. U prošlosti se koristio na području Anda u Latinskoj Americi gdje su ga domoroci koristi za liječenje raznih bolesti.
Zahvaljujući ugodnoj aromi koja podsjeća na vaniliju ili karamelu ovaj čaj je veoma popularan.
Sadrži manje tanične kiseline i nema kofeina. Također, čaj se priprema u staklenim posudama jer s doticajem s metalima gubi svoja svojstva.
Priprema: stavite samo jednu čajnu žličicu (oko 10 g) u 1 l hladne vode i čekajte da zakipi, pustite da kipi nekih 5 min, maknite ga s vatre i pustite da odstoji još nekih 20 min.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Pumpkin Spice Latte - najfinija kava s okusom bundeve
Provedite prve dane jeseni uz najfiniji domaći pumpkin spice latte napitak koji pršti mirisima i aromama jeseni.

Pumpkin spice and everything nice!
Recept za kolač od bundeve.
Sugar and spice and everything nice poznata je američka uzrečica koju vam mi ove jeseni donosimo u poboljšanoj verziji koja uključuje – pumpkin spice!