Lapacho čaj (Taheebo)
Lapacho čaj (Taheebo)
Lapacho, ili Taheebo, čaj radi se od unutarnjeg dijela kore drveta Tecoma-Lapacho, također poznatog kao “Ljubičasto Lapacho drvo”. U prošlosti se koristio na području Anda u Latinskoj Americi gdje su ga domoroci koristi za liječenje raznih bolesti.
Zahvaljujući ugodnoj aromi koja podsjeća na vaniliju ili karamelu ovaj čaj je veoma popularan.
Sadrži manje tanične kiseline i nema kofeina. Također, čaj se priprema u staklenim posudama jer s doticajem s metalima gubi svoja svojstva.
Priprema: stavite samo jednu čajnu žličicu (oko 10 g) u 1 l hladne vode i čekajte da zakipi, pustite da kipi nekih 5 min, maknite ga s vatre i pustite da odstoji još nekih 20 min.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Pečeno pile s Pumpkin Spice
Uživajte u ovom jelu inspiriranom jeseni i Harissa Pumpkin Spice začinom, savršenim za pečeno bijelo meso, povrće, salatu, kavu, vruću čokoladu, jela i slastice na bazi bundeve!
HARISSA Ramen juhe i temeljci
Ramen juha, tradicionalno japansko jelo koje je steklo svjetsku popularnost, simbol je bogatstva okusa i tekstura. HOME Chef program Harissa temeljaca i Ramen juhe oduševit će mnoge nepce!