Lapacho čaj (Taheebo)
Lapacho čaj (Taheebo)
Lapacho, ili Taheebo, čaj radi se od unutarnjeg dijela kore drveta Tecoma-Lapacho, također poznatog kao “Ljubičasto Lapacho drvo”. U prošlosti se koristio na području Anda u Latinskoj Americi gdje su ga domoroci koristi za liječenje raznih bolesti.
Zahvaljujući ugodnoj aromi koja podsjeća na vaniliju ili karamelu ovaj čaj je veoma popularan.
Sadrži manje tanične kiseline i nema kofeina. Također, čaj se priprema u staklenim posudama jer s doticajem s metalima gubi svoja svojstva.
Priprema: stavite samo jednu čajnu žličicu (oko 10 g) u 1 l hladne vode i čekajte da zakipi, pustite da kipi nekih 5 min, maknite ga s vatre i pustite da odstoji još nekih 20 min.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Raviolo di Latte s hrskavom svinjskom kožicom, pečenim cherry rajčicama, pjenom od Parmigiana Reggiana i paprenim umakom
Raviolo di Latte u ovom receptu podiže klasičnu tjesteninu na novu razinu uz pažljivo izrađeno punjenje od mozzarelle i Parmigiana Reggiana, posluženo s hrskavom svinjskom kožicom, pečenim cherry rajčicama, laganom pjenom od sira i paprenim umakom. Savršena kombinacija tekstura i okusa za posebne prilike – elegantno jelo koje spaja udobnost i sofisticiranost na tanjuru.

Biljni čaj Orange Grapefruit - Ledeni čaj i koktel gin&tonic
Ovaj kiselo-gorki napitak pravo je pjenušavo osvježenje za dugo toplo ljeto!