Gus čajnik Arare 0,6L zeleni
Čajnik od lijevanog željeza s cjedilom i podmetačem
Gus čajnik Arare 0,6L zeleni
Čajnik od lijevanog željeza s cjedilom i podmetačem
Uz čajnik dolazi odgovarajući podmetač i filter od nehrđajućeg čelika.
Kako koristiti čajnike od lijevanog željeza
Naši ručno izrađeni umjetnički radovi proizvode se slijedeći japansku tradiciju. Četrdesetak pojedinačnih intenzivnih proizvodnih koraka pretvara svaki ovaj proizvod u šareni, jedinstveni primjerak.
Svojstva lijevanog željeza
Lijevano željezo se ističe od drugih materijala zbog svoje sposobnosti zadržavanja topline i hladnoće tijekom dugih razdoblja - što ga čini savršenim za kuhanje i pečenje, ali i za hlađenje hrane i pića. Osim toga, lijevano željezo vrlo je izdržljivo.
Upute za upotrebu
Prije upotrebe proizvoda od lijevanog željeza, trebali biste ga nekoliko puta isprati toplom vodom i temeljito osušiti. Lijevano željezo može se koristiti sa svim izvorima topline, osim mikrovalova. Ako želite koristiti proizvod od lijevanog željeza na štednjaku, uvijek stavite malo ulja ili vode na unutarnje dno proizvoda prije izlaganja toplini. Ostavite vruće proizvode od lijevanog željeza da se ohlade prije ispiranja vodom. Izbjegavajte nagle temperaturne promjene, poput punjenja hladnih tekućina u vrući čajnik od lijevanog željeza, jer to može oštetiti emajlirani sloj. Nakon svake upotrebe uvijek temeljito osušite proizvod. Izbjegavajte upotrebu sredstava za čišćenje i grubih spužvi. To bi moglo oštetiti premaz.
Pridržavanje ovih jednostavnih uputa omogućit će vam uživanje u našem jedinstvenom i prekrasnom proizvodu.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Brzi i jednostavni domaći kiseli krastavci
Ovaj recept dat će krastavcima savršenu ravnotežu slanog i ljutog s daškom slatkih nota!
Panzanella
Panzanella je poznata i omiljena salata iz talijanske regije Toscane. Odlična je ako trebate potrošiti stari kruh i/ili zrelije rajčice. Može biti samostalan obrok, a odlično će popratiti i meso ili ribu na žaru. Idealna ljetna salata, rekli bismo.