Paprika slatka španjolska mljevena BIO
Španjolska mljevena paprika iz organskog uzgoja
Paprika slatka španjolska mljevena BIO
Španjolska mljevena paprika iz organskog uzgoja
Capsicum annuum
Paprika ili pimenton je jedna od najvažnijih sastojaka u španjolskoj kuhinji.
Govori se da je Christopher Columbus donio papriku sa svog drugog putovanja i poslužio je Ferdinandu i Isabelli u Extremaduri. Iako je paprika bila mrvicu preljuta i pikantna kralju i kraljici, redovnici iz samostana u Guadalupi slali su je drugim redovnicim i na taj način proširili papriku po cijeloj Španjolskoj.
Postoji nekoliko vrsta paprika - slatka, ljuta, dimljena ili kombinacija navedenih.
OKUS
Španjolska paprika spada među srednje ljute paprike te je ljuća od mađarske.
UPOTREBLJAVA SE cijela sušena ili u prahu.
KUPOVINA I ČUVANJE
Čuvajte na zatvorenom i suhom mjestu.
UPOTREBA U KULINARSTVU
Mljevena paprika se radi od sušenih crvenih čili papričica. Paprika je toliko važna za Španjolsku kuhinju, da neke nose oznaku DO - denomitation od origin (oznaku o zaštićenom porijeklu).
Upotrebljavaju je u svemu, od chorizo kobasice do chilindron umaka (umak od rajčice popularan u Španjolskoj i latinskoj Americi), čak je i posipavaju po hobotnici i prženim jajima.
U svjetskoj kuhinji koristi se za začinjavanje mesa s roštilja, govedine i janjećih gulaša te čak kebaba, a možete ju dodati uz krumpir ili s njome začiniti hummus namaz.
DOBRA uz jela od mesa i mesne prerađevine, umake, salate, povrće, juhe, krumpir, jaja, morsku hranu, češnjak, sir.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Morska Poema: Brudet & Ricotta Gnudi
Savršen spoj okusa mora i kremastih tekstura. Ovaj elegantan i bogat recept donosi autentične morske arome i vrhunsku gastronomsku raskoš na vaš stol. Isprobajte ovaj sofisticirani spoj tradicionalnih i modernih okusa!

Mediteranska janjeća kruna u aromatičnoj korici
Pogledajte kako vrhunski Chefovi pripremaju Demi Glace umak s Harissinim SALSUS janjećim temeljcem