Šećer kandis komadići smeđi
Šećer kandis komadići smeđi
Kandis šećer sastoji se od manjih komadića šećera i može biti smeđi ili bijeli. Kristali se dobivaju sušenjem otopine vode i šećera na štapiću ili vrpci, a veći komadići se dobivaju dodatnim prokuhavanjem te otopine. Smeđi šećer se dodatno zagrijava te zato ima karamelast i slađi okus nego bijeli.
Najviše se koristi za zaslađivanje čaja i kave, a ponekad i kod mesnih jela i alkohola.
Često se koristi u doba meksičkog festivala Día de Muertos za izradu šećernih lubanja kako bi ih se djeca ne bi bojala.
Mapa podrijetla
Naša preporuka
Najnoviji recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Orange Mate Five Spice
Idealan na dan kada vam treba osvježenje.

Čokoladni mousse bez jaja
Samo tri sastojka.
Začinite Instagram