Aglio & Peperoncino
Aglio & Peperoncino
SASTOJCI: češnjak, čili papričice, paprika, luk, bosiljak, origano, peršin
ALERGENI: gorušica i proizvodi od gorušice, celer i proizvodi od celera, orašasti plodovi.
Mješavina začina za klasično talijansko jelo spaghetti aglio, olio e peperoncino (spaghetti s češnjakom, uljem i papričicama). Jelo tradicionalno potječe iz Napulja, a osim temeljnih sastojaka često se u njega dodaju i peršin i sir.
Također se može dodati mesu pečenom u pećnici, raznim marinadama, salatama te u umake i dipove.
DOBAR ZA meso, tjestenine, umake, salate, dipove.
Energija | 42 kJ/ 10 kcal |
Masti | 0 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 0 g |
Ugljikohidrati | 2 g |
- od kojih šećeri | 0 g |
Proteini | 0 g |
Sol | 7.14 g |
Vlakna | 0 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Brzi i jednostavni domaći kiseli krastavci
Ovaj recept dat će krastavcima savršenu ravnotežu slanog i ljutog s daškom slatkih nota!
Panzanella
Panzanella je poznata i omiljena salata iz talijanske regije Toscane. Odlična je ako trebate potrošiti stari kruh i/ili zrelije rajčice. Može biti samostalan obrok, a odlično će popratiti i meso ili ribu na žaru. Idealna ljetna salata, rekli bismo.