Arapski začin za kavu
Arapski začin za kavu
SASTOJCI: kardamom, cimet, klinčić, piment, muškat, papar
ALERGENI: orašasti plodovi, celer i proizvodi od celera, gorušica i proizvodi od gorušice.
Ova orijentalna mješavina začina savršen je način za dodavanje daška okusa Bliskog Istoka u svakidašnje šalice kave. Tople note cimeta i kardamoma te aroma papra omogućit će vam putovanje do zemalja orijenta uz svaki gutljaj.
DOBRA ZA kavu, kolače.
Energija | 1353,8 kJ/ 324 kcal |
Masti | 9,6 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 3,2 g |
Ugljikohidrati | 48,1 g |
- od kojih šećeri | 11,3 g |
Proteini | 7,7 g |
Sol | 0 g |
Vlakna | 31 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.