Poštovani, zbog povećanog broja narudžbi, dostava može trajati malo više od uobičajenog, ako želite da Vaša narudžba stigne na željenu adresu (RH) do 24. prosinca 2024. potrebno je narudžbe poslati do 18. prosinca 2024. Za dostavu paketa u ostale države EU, potrebno je narudžbe poslati do 15. prosinca 2024. Hvala na razumijevanju!
Rajcice-3(1).jpg
10.06.2024

Focaccia s rajčicama i maslinama

Vrijeme kuhanja: 4 sata (uključujući i dizanje tijesta)
Težina pripreme:
Količina: x4
Sastojci:
Priprema:
  1. U zdjeli pomiješajte brašno, sol i suhi kvasac.
  2. U mlakoj vodi otopite med i dobro promiješajte.
  3. Zamijesite glatko, mekano tijesto uz postepeno dodavanje vode i pola količine maslinovog ulja.
  4. Tijesto prekrijte krpom i ostavite da se diže dok se ne udvostruči i dok se na njemu ne pojave mjehuri.
  5. Za to vrijeme pripremite rajčice - operite ih i prepolovite.
  6. Kada se tijesto udvostručilo, prebacite ga u dobro nauljeni četvrtasti pleh i rasporedite ravnomjerno.
  7. Ostavite da se diže još pola sata.
  8. Tijesto lagano nauljite i zabadajući prste obje ruke u njega, napravite male rupice.
  9. Na tijesto stavljajte rajčice, masline i listove ili grančice ružmarina.
  10. Još malo poškropite uljem i pecite na 190 stupnjeva dok ne poprimi zlatno-smeđu boju.
  11. Servirajte toplo i uživajte. 

Kada razmišljamo o ljetu u kuhinji, rajčica je svakako jedna od prvih asocijacija. Ako ste se zasitili svih mogućih varijacija na temu šalše, salate caprese ili raznih salata, predlažemo vam da napravite - focacciu. Riječ je o jednostavnoj pogači od dizanog tijesta koja u talijanskoj kuhinji ima važno mjesto, gotovo odmah uz bok pizzi. TIjesto joj je mekano, izvana hrskavo, a možeta ga nadjevati raznim sastojcima - od rajčica i maslina, preko šnita krumpira, luka, artičoka...Često se služi kao pratnja poznatom talijanskom ritual aperitiva - alkoholnog pića prije večere, a nerijetko će poslužiti umjesto kruha za pripremu slasnih sendviča s mortadelom ili pršutom. Mi je najviše volimo samu, svježe pečenu i mirisnu.

Recepti

Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Svi recepti
Banner_recepti_peceno_pile_900x514px.jpg

Pečeno pile s Pumpkin Spice

Uživajte u ovom jelu inspiriranom jeseni i Harissa Pumpkin Spice začinom, savršenim za pečeno bijelo meso, povrće, salatu, kavu, vruću čokoladu, jela i slastice na bazi bundeve!

 

 

Ramen_1.jpg

HARISSA Ramen juhe i temeljci

​Ramen juha, tradicionalno japansko jelo koje je steklo svjetsku popularnost, simbol je bogatstva okusa i tekstura. HOME Chef program Harissa temeljaca i Ramen juhe oduševit će mnoge nepce!

Harissa na Instagramu