Telefonski broj HARISSA WEB SHOP-a je promijenjen; birajte na tipkovnici pozivni za Zagreb 01 i slova HARISSA ili 01/ 42 74 772. Slobodno nam pošaljite svoj upit na mail: info@harissa.hr Radne nedjelje provjerite na našem webu pod / POSLOVNICE.
Pavlova-8.jpg
20.05.2024

Pavlova torta s bobičastim voćem

Vrijeme kuhanja: cca 3 sata (uključujući i pečenje/sušenje kore u pećnici)
Težina pripreme:
Količina: x6
Sastojci:
Priprema:

1.  Zagrijte pećnicu na 130 stupnjeva. Pleh iz pećnice obložite papirom za pečenje i premažite ga maslacem kako biste kasnije lakše pečenu koru odvojili od papira. 

2.  Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke s prstohvatom soli istucite u čvrsti snijeg, postepeno dodavajte šećer, cijelo vrijeme miksajući dok smjesa ne postane glatka i sjajna.  Miksajte nekoliko minuta, sve dok smjesa ne postane glatka i sjajna. 

3.  U tučene bjelanjke dodajte gustin i ocat te lagano promiješajte. 

4.  Na papiru kojim ste obložili pleh nacrtajte krug promjera 20 cm te na njega istresite smjesu od bjelanjaka i špatulom oblikujte buduću koru. Tortu možete oblikovati tako da bude sasvim uredna ili je ostaviti u nepravilnom obliku – kako vam se više sviđa.  

5.  Pecite (odnosno sušite) u pećnici sat i pol, pritom ne otvarajući pećnicu. Nakon sat i pol, ugasite pećnicu, odškrinite njezina vrata i koru ostavite unutra da se ohladi. Ovo sve možete učiniti i dan ranije, kora će biti još bolja.

6.  Kada se kora sasvim ohladila, nadjenite tortu. Osnovni recept za Pavlovu podrazumijeva tučeno slatko vrhnje i razno sezonsko voće, no po želji možete dodati i slastičarsku kremu od vanilije koja će vašu tortu učiniti još raskošnijom. 

7.  Istucite slatko vrhnje i dodajte mu malo vanilin šećera ili ekstrakta vanilije. Nadjenite koru, a po vrhu nehajno posložite narezane jagode, borovnice, kupine, ribizle, trešnje ili koje god bobičasto voće imate pri ruci. Možete staviti i samo jagode – bit će izvrsno.

8.  Tortu na kratko stavite u hladnjak da se dobro ohladi i servirajte. Uslast!

Pavlova-3.jpg

Pavlova je jedan od mnogima omiljenih, silno popularnih, a mi bismo dodali i najelegantnijih deserata na svijetu. Pravi je show stopper i na koji god je stol iznesete, izmamit će uzdahe. 

Prozračna kombinacija lagane meringe, oblačića tučenog slatkog vrhnja i slasnog sezonskog voća savršeno će zaokružiti baš svaki ručak i za nju će se uvijek naći mjesta. Za nju je potrebno svega par sastojaka, a sezonu jagoda i ostalog šumskog voća svakako treba iskoristiti za njezinu pripremu jer se upravo sa slatkim crvenim bobicama najbolje sljubljuje. Iako djeluje vrlo elaborirano, priprema se brzo i jednostavno pa smo sigurni da će se često naći i u vašoj stalnoj desertnoj postavi.

Recepti

Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Svi recepti
Banner_recepti_peceno_pile_900x514px.jpg

Pečeno pile s Pumpkin Spice

Uživajte u ovom jelu inspiriranom jeseni i Harissa Pumpkin Spice začinom, savršenim za pečeno bijelo meso, povrće, salatu, kavu, vruću čokoladu, jela i slastice na bazi bundeve!

 

 

Ramen_1.jpg

HARISSA Ramen juhe i temeljci

​Ramen juha, tradicionalno japansko jelo koje je steklo svjetsku popularnost, simbol je bogatstva okusa i tekstura. HOME Chef program Harissa temeljaca i Ramen juhe oduševit će mnoge nepce!

Harissa na Instagramu