Article-hero-image-pavlove.jpg
31.08.2021

Pavlove tortice s kremom

Vrijeme kuhanja: 3 sata
Težina pripreme:
Količina: x4
Sastojci:
Priprema:

Za beze kore potrebno je pripremiti: 4 bjelanjka, 200 g šećera, ½ žličice soli, 1 žlicu vinskog octa ili limunovog soka

  1. U prethodno pripremljenu posudu odvojite bjelanjke od žumanjaka.
  2. Električnim mikserom istucite bjelanjke i sol dok smjesa ne postane pjenasta. 
  3. Zatim postepeno u 3 navrata dodajte šećer, miksajte smjesu nakon svakog dodavanja dok sadržaj ne postane čvrst.
  4. Dodajte žlicu octa ili limunovog soka i nastavite miksati dok beze smjesa ne postane čvrsta, glatka i svilenkasta. 
  5. Dobivenu smjesu stavite u dresir vrećicu s nastavkom 1M. Prije toga pripremite pekač obložen papirom za pečenje i ugrijte pećnicu na 110°C.
  6. Smjesu oblikujte u mala gnijezda i stavite sušiti u prethodno zagrijanu pećnicu. Beze kore se suše 2 sata u pećnici.

Za slastičarsku kremu potrebno je pripremiti: 500 ml mlijeka, 200 ml slatkog vrhnja,  4 žumanjka, 80 g šećera, 20 g gustina, 20 g glatkog brašna, 20 g maslaca, ekstrakt limuna ili naranče.

  1. Mlijeko stavite kuhati na laganu vatru.
  2. U drugu posudu sjedinite žumanjke i šećer miksajući ih do pjenušave strukture, te postepeno dodajte brašno i gustin.
  3. Dobivenu smjesu ulijte u mlijeko i kuhajte dok smjesa ne postane gusta, nešto poput pudinga. Pred kraj ukuhajte maslac sobne temperature.
  4. Kremu ostaviti da se u potpunosti ohladi i prekrijte je prianjajućom folijom. 
  5. Prije slaganja kreme na beze kore u kremu je potrebno umjestiti 200 ml tučenog slatkog vrhnja i ekstrakta naranče ili limuna. Ekstrakt dodajte prema želji.
  6. Kremu raspodijelite po beze korama te ih ukrasite svježim borovnicama, sušenom limetom ili narančom i listovima kaffir lime.

Recepti

Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Svi recepti
Blog-homepage-krastavci.jpg

Brzi i jednostavni domaći kiseli krastavci

Ovaj recept dat će krastavcima savršenu ravnotežu slanog i ljutog s daškom slatkih nota!

panzanella recept.jpg

Panzanella

Panzanella je poznata i omiljena salata iz talijanske regije Toscane. Odlična je ako trebate potrošiti stari kruh i/ili zrelije rajčice. Može biti samostalan obrok, a odlično će popratiti i meso ili ribu na žaru. Idealna ljetna salata, rekli bismo.

Harissa na Instagramu