05.07.2021
Voćni čaj Mango - Ledeni čaj i pjenušavi koktel
Vrijeme kuhanja:
Težina pripreme:
Količina:
Sastojci:
- 8 tsp voćnog čaja Mango
- 1 naranča
- 1 mango
- 2 g svježeg đumbira
- led
- listići svježe mente
Priprema:
- U 1 litru vode zakuhajte 8 čajnih žlica voćnog čaja Mango i naribanog đumbira na cca 100 ° C . Kuhajte između 6 do 10 minuta, nakon čega lonac ili posudu u kojoj ste kuhali čaj maknite s vatre i pustite da se čaj namače još 20 minuta. Pričekajte da se u potpunosti ohladi.
- U veliki vrč dodajte zdrobljeni led ili kockice leda, ocijeđeni sok naranče, komadiće manga koje ste prethodno nasjeckali te ulijte potpuno ohlađeni čaj.
- Svježi voćni ledeni čaj poslužite s ledom i listićima mente.
Savjet za koktel:
Za blage ljetne večeri pripremite ledeni čaj kako je opisano u receptu, no za koktel izostavite đumbir. U napitak dodajte omiljeno pjenušavo vino prosecco ili pjenušac!
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Brzi i jednostavni domaći kiseli krastavci
Ovaj recept dat će krastavcima savršenu ravnotežu slanog i ljutog s daškom slatkih nota!
Panzanella
Panzanella je poznata i omiljena salata iz talijanske regije Toscane. Odlična je ako trebate potrošiti stari kruh i/ili zrelije rajčice. Može biti samostalan obrok, a odlično će popratiti i meso ili ribu na žaru. Idealna ljetna salata, rekli bismo.
Harissa na Instagramu