Article-hero-image-mango.jpg
05.07.2021

Voćni čaj Mango - Ledeni čaj i pjenušavi koktel

Vrijeme kuhanja: 30 min
Težina pripreme:
Količina: x4
Sastojci:
Priprema:
  1. U 1 litru vode zakuhajte 8 čajnih žlica voćnog čaja Mango i naribanog đumbira na cca 100 ° C . Kuhajte između 6 do 10 minuta, nakon čega lonac ili posudu u kojoj ste kuhali čaj maknite s vatre i pustite da se čaj namače još 20 minuta. Pričekajte da se u potpunosti ohladi.
  2. U veliki vrč dodajte zdrobljeni led ili kockice leda, ocijeđeni sok naranče, komadiće manga koje ste prethodno nasjeckali te ulijte potpuno ohlađeni čaj. 
  3. Svježi voćni ledeni čaj poslužite s ledom i listićima mente. 

Savjet za koktel: 

Za blage ljetne večeri pripremite ledeni čaj kako je opisano u receptu, no za koktel izostavite đumbir. U napitak dodajte omiljeno pjenušavo vino prosecco ili pjenušac! 

Recepti

Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Svi recepti
Blog-homepage-krastavci.jpg

Brzi i jednostavni domaći kiseli krastavci

Ovaj recept dat će krastavcima savršenu ravnotežu slanog i ljutog s daškom slatkih nota!

panzanella recept.jpg

Panzanella

Panzanella je poznata i omiljena salata iz talijanske regije Toscane. Odlična je ako trebate potrošiti stari kruh i/ili zrelije rajčice. Može biti samostalan obrok, a odlično će popratiti i meso ili ribu na žaru. Idealna ljetna salata, rekli bismo.

Harissa na Instagramu