Matcha Ujicha Japan BIO
Ceremonijalna
Matcha Ujicha Japan BIO
Ceremonijalna
SASTOJCI: zeleni čaj
Čaj svih čajeva.
Ovaj fini, zeleni Matcha prah iz organskog uzgoja upotrebljava se za tradicionalnu pripremu japanske čajne ceremonije.
Za pripremu ovog čaja stavite jednu žličicu Matche u posudu, dodajte svježe prokuhanu pa ohlađenu vodu i zapjenite posebnom pjenjačom od bambusa.
Mješavina finih aroma, koje unatoč praškastoj strukturi, imaju iznenađujuće mekanu notu, karakteriziraju ovaj Matcha prah od Gyokuro lišća.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.