Vanilija pasta 60ml
Vanilija pasta 60ml
SASTOJCI: šećer, voda, ekstrakt vanilije, mahune vanilije, tragakant guma (prirodni zgušnjivač)
Madagaskarska pasta od vanilije izrađena je od poznatog ekstrakta čiste vanilije s Madagaskara i pravih sjemenki iz mahuna vanilije.
Ova visokokvalitetna pasta vanilije slatkog je, kremastog i nježnog okusa. Njena gusta konzistencija (slična melasi) omogućuje dodavanje slasnog okusa vanilije bez straha od razrjeđivanja umaka ili raskvašivanja biskvita i tijesta.
Njena primjena u kulinarstvu je svestrana. Osim u izradi slastica kao što su kolači, pudinzi, sladoledi i razni namazi, može se koristiti za pripravak glazure za slana jela - poput peradi, svinjetine ili morskih plodova. Također se može dodati u smoothieje, jutarnje kaše i jogurt.
Ekvivalencija: 1 Tbs (jušna žlica) paste vanilije = 1 Tbs ekstrakta vanilije = 1 cijela mahuna vanilije = 1 Tbs vanilije u prahu
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Brzi i jednostavni domaći kiseli krastavci
Ovaj recept dat će krastavcima savršenu ravnotežu slanog i ljutog s daškom slatkih nota!
Panzanella
Panzanella je poznata i omiljena salata iz talijanske regije Toscane. Odlična je ako trebate potrošiti stari kruh i/ili zrelije rajčice. Može biti samostalan obrok, a odlično će popratiti i meso ili ribu na žaru. Idealna ljetna salata, rekli bismo.