Badem listići blanširani
Badem listići blanširani
ALERGENI: orašasti plodovi.
Prunus dulcis
Listići badema su odličan su izvor proteina i prepuni raznih vitamina i minerala. Kao i cijeloviti bademi, listići su ispunjeni istim kremastim okusom. Ugodni okus se još više osjeti kada su narezani.
Bademove listiće koriste se u raznim receptima poput variva, kolača, salata, granole, pudinga, krekera, nadjeva, pa čak i u smoothiejima i shakeovima.
Upotrijebite ih za dodatnu hrskavost u kolačima, poslasticama i tortama.
Energija | 0 kJ/ 579 kcal |
Masti | 50 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 3.8 g |
Ugljikohidrati | 22 g |
- od kojih šećeri | 4.4 g |
Proteini | 21 g |
Sol | 0.1 g |
Vlakna | 13 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Brzi i jednostavni domaći kiseli krastavci
Ovaj recept dat će krastavcima savršenu ravnotežu slanog i ljutog s daškom slatkih nota!
Panzanella
Panzanella je poznata i omiljena salata iz talijanske regije Toscane. Odlična je ako trebate potrošiti stari kruh i/ili zrelije rajčice. Može biti samostalan obrok, a odlično će popratiti i meso ili ribu na žaru. Idealna ljetna salata, rekli bismo.