Pinjoli
A kategorija, 1. klasa
Pinjoli
A kategorija, 1. klasa
Pinus pinea,
Pinjoli su jestive sjemenke koje se beru s češera. Često se smatraju delikatesom zbog svog bogatog, masnog okusa i hrskave teksture. Pinjoli se često koriste u raznim kuhinjama diljem svijeta, posebno u mediteranskim i bliskoistočnim jelima. Mogu se jesti sirovi, tostirani ili koristiti kao ključni sastojak u salatama, jelima od tjestenine, umacima pesto te pekarskim proizvodima.
Prilikom kupnje pinjola važno je osigurati da su svježi i bez znakova plijesni ili užeglog mirisa. Odaberite pinjole A kategorije, 1. razreda za najvišu kvalitetu i okus. Pravilno pohranjeni pinjoli mogu trajati nekoliko mjeseci na suhom i hladnom mjestu, a još duže u hladnjaku ili zamrzivaču.
Energija | 2818 kJ/ 673 kcal |
Masti | 68.4 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 4.9 g |
Ugljikohidrati | 13.1 g |
- od kojih šećeri | 3.6 g |
Proteini | 13.7 g |
Sol | 2 g |
Vlakna | 3.7 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Pinca
Pinca je tradicionalni uskrsni kruh, u nekim krajevima poznat i pod nazivom sirnica. Iako nema nikakve veze sa sirom, pretpostavlja se da je taj naziv dobila jer su domaćice u nekim prošlim vremenima, u nju, umjesto kvasca, stavljale usireno tijesto.

Morska Poema: Brudet & Ricotta Gnudi
Savršen spoj okusa mora i kremastih tekstura. Ovaj elegantan i bogat recept donosi autentične morske arome i vrhunsku gastronomsku raskoš na vaš stol. Isprobajte ovaj sofisticirani spoj tradicionalnih i modernih okusa!