Dijon Senf - Bornibus 250g
Francuski Dijon senf
Dijon Senf - Bornibus 250g
Francuski Dijon senf
SASTOJCI: Voda, GORUŠICA, alkoholni ocat, sol, limunska kiselina, kalijev metabisulfit.
ALERGENI: celer i proizvodi od celera, gorušica i proizvodi od gorušice.
Dijon senf je jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih na svijetu, a porijeklom je iz Francuske. Ovaj senf karakterističan je po svojoj glatkoj teksturi i blago oštrijem ukusu, koji dolazi od senfa u prahu i bijelog vina, što mu daje jedinstvenu sofisticiranost. Savršen je za začinjavanje sendviča, salata, pečenih mesa, ali i kao sastojak u marinadama ili sosevima.
Naš Dijon francuski senf je proizveden prema tradicionalnoj recepturi, s pažljivo odabranim sastojcima, kako bi se očuvala njegova autentičnost i bogatstvo ukusa. Idealna je dopuna za gurmane koji traže fini, ali ne pretjerano jak senf, koji se lako uklapa u različite vrste jela.
Nakon otvaranja držati u hladnjaku.
Energija | 622 kJ/ 149 kcal |
Masti | 11 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 0,8 g |
Ugljikohidrati | 1,8 g |
- od kojih šećeri | 1,8 g |
Proteini | 7,2 g |
Sol | 6,1 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.