Balzamični ocat 5 medalja 250ml Denso | Aceto Balsamico di Modena IGP
Balzamični ocat 5 medalja 250ml Denso | Aceto Balsamico di Modena IGP
SASTOJCI: kuhani mošt grožđa, vinski ocat, sadrži suflite
ALERGENI: sumporni dioksid i sulfiti koncentracije veće od 10 mg/kg ili 10 mg/l.
Balsamični ocat obitelji Mussini iz Modene - 5 zlatnih medalja proizvodi se prema tradicionalnoj metodi obitelji, koristeći samo moštove odabranog grožđa, kuhane na otvorenoj vatri, a zatim pomiješane s najboljim dobro održavanim (zrelim) vinskim octom. Sirupaste je konzistencije, tamne i sjajne boje, ugodnog slatko-kiselkastog okusa. Uravnotežen i dobro strukturiran aromatični balsamični ocat s nagovještajima šljive i vanilije.
Kategorija: Balsamični ocat iz Modene
Kolekcija: Famiglia Mussini
Detalji o proizvodu
Izgled: Bistar s izraženom gustoćom.
Boja: Bogato smeđa s crvenkastim naglascima.
Aroma: Intenzivni tonovi dragocjenog drveta.
Okus: Uravnotežen i dobro usklađen, postojan okus.
Prosječna gustoća: 1,35
Kiselost: 6%
Rok trajanja: 10 godina
Upotreba
Slaže se uz kuhano ili grilano povrće, pečeno ili kuhano meso, grilanu, dimljenu ili kuhanu ribu, fritatu, kozice, zrele sireve, kavijar, voćne salate, deserte, sladoled, kao digestiv.
Energija | 1475 kJ/ 347 kcal |
Masti | 0 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 0 g |
Ugljikohidrati | 80,9 g |
- od kojih šećeri | 80,9 g |
Proteini | 1,3 g |
Sol | 0,11 g |
Vlakna | 0 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.