Čili ancho cijeli
1.000 - 2.000 SHU
Čili ancho cijeli
1.000 - 2.000 SHU
Capsicum annuum
Ancho papričica sušena je verzija poblano ili "narodne" papričice.
JAČINA: 1.000 - 2.000 SHU (blaga)
OKUS
Vanjska koža i meso Ancho papričica imaju blagi, voćno-zemljasti okus po dimljenoj paprici sa slatkom do umjerenom ljutinom koja nevjerojatno obogaćuje okus mnogih jela. Vene i koštice su ljute.
KUPOVINA I ČUVANJE
Ako kupujete cijele papričice imate mogućnost razdvojiti ova dva izrazita okusa. Možete ih samljeti s ili bez koštica ovisno o željenoj ljutini ili ih možete "vratiti u život" tako da ih prelijete kipućom vodom i pustite da stoje 20ak minuta.
UPOTREBA U KULINARSTVU
Sa samo 1.000 - 2.000 Scovila, usporedno sa 5.000 - 8.000 kod jalapeno papričica, ancho papričice izvrstan su dodatak jelima.
Ancho papričice su plosnate, smežurane te imaju oblik srca. Najslađa je sušena čili papričica i najčešće se upotrebljava kao baza za autentična meksička jela, enchilade, tamales, chile con carne i komercijalni čili prah.
Pomiješane s kiselim vrhnjem odličan su dodatak krumpiru kao i umak uz enchilade s piletinom.
Energija | 1493,6 kJ/ 357,1 kcal |
Masti | 0 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 0 g |
Ugljikohidrati | 57,1 g |
- od kojih šećeri | 50 g |
Proteini | 14,3 g |
Sol | <1 g |
Vlakna | 14,3 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Morska Poema: Brudet & Ricotta Gnudi
Savršen spoj okusa mora i kremastih tekstura. Ovaj elegantan i bogat recept donosi autentične morske arome i vrhunsku gastronomsku raskoš na vaš stol. Isprobajte ovaj sofisticirani spoj tradicionalnih i modernih okusa!

Mediteranska janjeća kruna u aromatičnoj korici
Pogledajte kako vrhunski Chefovi pripremaju Demi Glace umak s Harissinim SALSUS janjećim temeljcem