Čili pasilla mljeveni
250 - 3.999 SHU
Čili pasilla mljeveni
250 - 3.999 SHU
Capsicum annuum
Pasilla ili "mala grožđica" odnosi se na sušenu chilaca papričicu. Chilaca, kad je svježa, također je poznata kao pasilla bajio ili chile negro zato što nakon zelene dobije tamno smeđu boju. Obično naraste od 15-25 cm.
JAČINA: 250 - 3.999 SHU (blaga)
OKUS
Ima bogat okus po dimu s notama čokolade i grožđica.
KUPOVINA I ČUVANJE
Kao i kod većine meksičkih čilija, preporučujemo da prije upotrebe cijele papričice kratko tostirate na tavici ili u pećnici na visokoj temperaturi te ih potom sameljete u grubi prah ili rehidrirate u kipućoj vodi (ne više od 20 min jer postanu gorke), s dodatkom vode u kojoj se namakala, kratko sameljete u blenderu i protisnete kroz cjedilo kako bi dobili pastu nalik na marmeladu od šljiva. Ova pasta, pokrivena, trajat će nekoliko tjedana u frižideru uz moguću pojavu plijesni koju prije upotrebe odstranite.
UPOTREBA U KULINARSTVU
Upotrebljava se cijela ili u prahu u meksičkim salsama, moleima i adobo umacima.
S pasillom možete napraviti zanimljiv zaokret u okusu i izgledu pri spravljanju uobičajenih crvenih enchilada umaka.
Često se kombinira s voćem, a dobro ide s patkom, morskim plodovima, janjetinom, gljivama, češnjakom, komoračem, medom, origanom.
Energija | 0 kJ/ 336 kcal |
Masti | 15.4 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 0 g |
Ugljikohidrati | 50.4 g |
- od kojih šećeri | 0 g |
Proteini | 12 g |
Sol | 0.086 g |
Vlakna | 26.6 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Pinca
Pinca je tradicionalni uskrsni kruh, u nekim krajevima poznat i pod nazivom sirnica. Iako nema nikakve veze sa sirom, pretpostavlja se da je taj naziv dobila jer su domaćice u nekim prošlim vremenima, u nju, umjesto kvasca, stavljale usireno tijesto.

Morska Poema: Brudet & Ricotta Gnudi
Savršen spoj okusa mora i kremastih tekstura. Ovaj elegantan i bogat recept donosi autentične morske arome i vrhunsku gastronomsku raskoš na vaš stol. Isprobajte ovaj sofisticirani spoj tradicionalnih i modernih okusa!