Za'atar (zatar, zahtar, zaatar)
Za'atar (zatar, zahtar, zaatar)
SASTOJCI: sezam, sumak, timijan, origano, morska sol
ALERGENI: orašasti plodovi, celer i proizvodi od celera, gorušica i proizvodi od gorušice.
Za'atar je vrlo popularna mješavina začina sa Srednjeg istoka koja se uglavnom koristi u sirijskoj, armenskoj i turskoj kuhinji.
Izvrstan je ukoliko se utrlja na svježe pečeni kruh kao što je pogača ili pravi pita kruh. Za'atar također možete staviti u sendviče, na pečenja ili salate od krumpira.
Probajte eksperimentirati jer je uistinu dobar uz mnoga jela, a sumak kao i sol ima svojstvo pojačavanja okusa samih namirnica.
Imajte na umu da za'atar ima bogatiji okus ukoliko se posipa po kruhu prije pečenja jer tostirane sjemenke sezama uvelike obogaćuje njegov okus.
Preporuka: kako biste napravili ukusan dip umiješajte dvije žličice Harissa za'atara u 250 g jogurta ili kiselog vrhnja, dodajte obilat prstohvat sjeckanog svježeg peršina, lista korijandera ili vlasca te soli i papra po želji. Ukoliko želite na kraju umiješajte žlicu maslinovog ulja.
DOBAR za jela od riže, juhe, umake, salate, pečenja i pečeni krumpir, kruh.
Više o Za'ataru pročitajte na našem BLOGU.
Energija | 1592 kJ/ 380 kcal |
Masti | 23.54 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 2.52 g |
Ugljikohidrati | 22.26 g |
- od kojih šećeri | 0.98 g |
Proteini | 11.90 g |
Sol | 2.28 g |
Vlakna | 0 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Pečeno pile s Pumpkin Spice
Uživajte u ovom jelu inspiriranom jeseni i Harissa Pumpkin Spice začinom, savršenim za pečeno bijelo meso, povrće, salatu, kavu, vruću čokoladu, jela i slastice na bazi bundeve!
HARISSA Ramen juhe i temeljci
Ramen juha, tradicionalno japansko jelo koje je steklo svjetsku popularnost, simbol je bogatstva okusa i tekstura. HOME Chef program Harissa temeljaca i Ramen juhe oduševit će mnoge nepce!