Sol bambus

JODIRANA

Šifra artikla: 5000552
5,72 €
Proizvod trenutno nije dostupan
PDV je uključen u cijenu / Dostava će biti obračunata kasnije

Sol bambus

JODIRANA

Šifra artikla: 5000552

SASTOJCI: <81.2% NaCl, O 15.04%, <1% Cu, 0.8% K, 0.31% K, 0.0078% Fe, 0.0009% Mn

Koreanski budistički svećenici tretirali su morsku sol na razne načine, a jedan od njih je i bambusova sol koja se prvotno koristila samo u medicinske svrhe.

Sol bambusa je morska sol pečena u tubama od bambusa.

Bambusova sol može se peći „paliti“ više puta. Što se sol više pali, povećava se i udio minerala, a u isto vrijeme smanjuje se i udio tvari loših po ljudski organizam, odn. nečistoća. Sol koja je paljenje u bambusovim tubama prošla čak 9 puta smatra se specijalitetom i ima naljekovitija svojstva, a lužnatost joj može sezati i do pH 11.

U prodaji se može naći kao sol koja je pečena 1, 3, 6 i 9 puta.

Bambusova sol pečena 9 puta ponekad se naziva i ljubičasta bambusova sol iz razloga što su kristali nakon učestalog paljenja tamno ljubičaste boje koji se mljevenjem pretvaraju u fini bijeli prah.

Ovoj soli često se pridodaju brojna ljekovita svojstva, naročito ona antikarcinogena, zbog velikog broja minerala koje sadrži.

Naša bambusova sol paljenje je prošla jednom na temperaturi od 1000-1500°C. Prilikom ovog procesa sol je zadržala pH 7-8 i 100% je prirodna.

Bambusova sol iznimno je slana i sitna je poput šećera u prahu. Naročito dobro ide uz sirovo povrće, rižu i proso.
 

Mapa okusa
Preporučamo
malina-prah_web.jpg
Malina prah
10,75 €
5000074 - Kopriva
Kopriva
3,24 €
piment zrno.jpg
Piment zrno (jamajkanski papar)
3,73 €
Home Chef Peper Sauce.jpg
Home Chef Umak Od Papra 250ml
5,30 €
pribor za čaj Artboard 18-100.jpg
!NOVO! Šalica Žirafe 425ml
17,15 €
Product-image-AMARETTO.png
Balsam Amaretto 250ml
20,79 €
Blackcurrant.webp
Blackcurrant
3,83 €

Recepti

Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Svi recepti
RECEPT komadina 2Artboard 2-100.jpg

Raviolo di Latte s hrskavom svinjskom kožicom, pečenim cherry rajčicama, pjenom od Parmigiana Reggiana i paprenim umakom

Raviolo di Latte u ovom receptu podiže klasičnu tjesteninu na novu razinu uz pažljivo izrađeno punjenje od mozzarelle i Parmigiana Reggiana, posluženo s hrskavom svinjskom kožicom, pečenim cherry rajčicama, laganom pjenom od sira i paprenim umakom. Savršena kombinacija tekstura i okusa za posebne prilike – elegantno jelo koje spaja udobnost i sofisticiranost na tanjuru.

Blog-homepage-orange grapefruit.jpg

Biljni čaj Orange Grapefruit - Ledeni čaj i koktel gin&tonic

Ovaj kiselo-gorki napitak pravo je pjenušavo osvježenje za dugo toplo ljeto!

Pretplati se!

Saznajte na vrijeme sve o novitetima u ponudi, posebnim akcijama i promocijama i ostvarite brojne pogodnosti. Prijavite se na Harissin Newsletter.

Unesite email
Harissa na Instagramu