Sol himalajska fina 0,3-0,5 mm
Sol himalajska fina 0,3-0,5 mm
SASTOJCI: >98,63% NaCI, 0,08% Ca, <0,05% Mg, 0,65% SO4, 0,1 mg joda, 2,38 ppm cinka, 3500mg kalija, vlaga: 0,04%
Himalajska sol ne dolazi direktno iz himalajskog gorja, već iz 200-300 km udaljenih brda sjevernog Pakistana, a daljnja prerada vrši se u Karachiju prema normama ISO 9001 i HACCP.
U Pakistanu postoji preko 100 kompanija koje se bave eksploatacijom soli no samo ova ima navedene certifikate.
Kristali himalajske soli crvenkaste su boje i kod nas ih možete kupiti kao komade 2-5 cm, granule 2-5 mm te fino mljevenu 0,3-0,5 mm.
Za našu himalajsku sol možemo garantirati da:
• dolazi iz Pakistana
• zadovoljava Codex Alimentarius
• ima neutralnu pH vrijednost od 7,2
• je posve prirodna
• sadrži sve prirodne minerale
• je vrlo blagog i delikatnog okusa
Naša himalajska kristalna sol ručno je skupljana i sadrži mnoge prirodne minerale kao što su natrijev klorid, magnezij i kalcij. Ovu prirodnu kamenu sol karakterizira blagi okus i pogodna je za svakodnevnu upotrebu u kuhinji.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Brzi i jednostavni domaći kiseli krastavci
Ovaj recept dat će krastavcima savršenu ravnotežu slanog i ljutog s daškom slatkih nota!
Panzanella
Panzanella je poznata i omiljena salata iz talijanske regije Toscane. Odlična je ako trebate potrošiti stari kruh i/ili zrelije rajčice. Može biti samostalan obrok, a odlično će popratiti i meso ili ribu na žaru. Idealna ljetna salata, rekli bismo.