Šećer od kokosove palme BIO
Šećer od kokosove palme BIO
Također poznat i kao šećer od kokosove palme, prirodan je šećer koji se dobiva od slatkog soka koji cirkulira unutar kokosove palme. Njegov naziv često miješamo s palminim šećerom, no palmin se dobiva od druge vrste palminog drveta.
Proizvodnja se odvija u dvije faze; rez se napravi na kokosovom cvijetu kroz koji se skuplja slatki biljni sok, potom se tekućina suši na povišenoj temperaturi dok se ne dobije krajnji proizvod.
Kokosov šećer sadrži nekoliko nutrijenata kao što su željezo, cink i kalij, neke masne kiseline, polifenole i antioksidanse koji povoljno djeluju na ljudski organizam. Također sadrži inulin koji može usporiti absorpciju glukoze, što objašnjava zašto kokosov šećer ima niži glikemijski indeks (GI 35) od običnog šećera.
Kokosov šećer sličan je običnom bijelom šećeru, iako mu je proizvodni proces mnogo prirodniji te sadrži neke nutrijente. Manje je štetan od bijelog šećera, no i dalje nije preporučljiv u većim količinama.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Pečeno pile s Pumpkin Spice
Uživajte u ovom jelu inspiriranom jeseni i Harissa Pumpkin Spice začinom, savršenim za pečeno bijelo meso, povrće, salatu, kavu, vruću čokoladu, jela i slastice na bazi bundeve!
HARISSA Ramen juhe i temeljci
Ramen juha, tradicionalno japansko jelo koje je steklo svjetsku popularnost, simbol je bogatstva okusa i tekstura. HOME Chef program Harissa temeljaca i Ramen juhe oduševit će mnoge nepce!