Sol za pečenu ribu - gurmanska
Sol za pečenu ribu - gurmanska
SASTOJCI: papar, paprika, luk, češnjak, đumbir, kurkuma, gorušica, muškat, kopar list, rajčica, narančina kora, ljupčac, majčina dušica, mažuran, estragon, limunska trava, dimljena sol
ALERGENI: orašasti plodovi, celer i proizvodi od celera, gorušica i proizvodi od gorušice.
Ova začinska mješavina savršeno pristaje uz grilanu ribu i ostala riblja jela. Upotpunite ju s uljem i limunom te premažite ribu.
Pomiješana s vrhnjem može se koristiti i za razne marinade, umake te u salatama.
DOBAR za riblja jela sa grila i tave, umake, salate, marinade.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Brzi i jednostavni domaći kiseli krastavci
Ovaj recept dat će krastavcima savršenu ravnotežu slanog i ljutog s daškom slatkih nota!
Panzanella
Panzanella je poznata i omiljena salata iz talijanske regije Toscane. Odlična je ako trebate potrošiti stari kruh i/ili zrelije rajčice. Može biti samostalan obrok, a odlično će popratiti i meso ili ribu na žaru. Idealna ljetna salata, rekli bismo.