Povrtni temeljac BIO
Povrtni temeljac BIO
SASTOJCI: himalajska sol, sirovi šećer od šećerne trske, granule luka, granule mrkve, pastrnjak, poriluk, špinat, peršin, kurkuma, ljupčac, vlasac, kopar, đumbir, majčina dušica, muškatni orah, ružmarin, komorač, mažuran
ALERGENI: žitarice koje sadrže gluten, jaja i proizvodi od jaja, soja i proizvodi od soje, celer i proizvodi od celera, gorušica i proizvodi od gorušice, mlijeko i mliječni proizvodi (uključujući i laktozu).
Odličan za pripremu juha od povrća.
Omjer za pripremu je 2-3 vrhom pune čajne žlice na 1 l kipuće vode.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.