Začin za pečeni krumpir
Začin za pečeni krumpir
SASTOJCI: luk, paprika, crni papar, pastrnjak, dimljena paprika, kurkuma, kim, češnjak, kumin, đumbir, kamena sol, dimljena sol (ukupan udio soli 39%)
ALERGENI: orašasti plodovi, celer i proizvodi od celera, gorušica i proizvodi od gorušice.
Preporuka za upotrebu: na vatri u velikoj posudi pogodnoj za pećnicu prepržite 80 g slanine narezane na kockice, dodajte 20 g ulja i 1 kg brašnastog krumpira narezanog na ploške te kratko i dobro zapecite. Dodajte dva luka narezana na veće kocke i začinite s dvije jušne žlice začina za pečeni krumpir, promiješajte te pecite u pećnici 25 min. Umjesto svježeg luka, krumpir na kraju možete obilno posipati našim prženim lukom.
DOBAR za pečenje krumpira i drugih jela pripremanih u pećnici, marinade, umake.
Energija | 776,3 kJ/ 185,1 kcal |
Masti | 4,3 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 1 g |
Ugljikohidrati | 26,3 g |
- od kojih šećeri | 19,2 g |
Proteini | 8,4 g |
Sol | 39,3 g |
Vlakna | 12,3 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Pinca
Pinca je tradicionalni uskrsni kruh, u nekim krajevima poznat i pod nazivom sirnica. Iako nema nikakve veze sa sirom, pretpostavlja se da je taj naziv dobila jer su domaćice u nekim prošlim vremenima, u nju, umjesto kvasca, stavljale usireno tijesto.

Morska Poema: Brudet & Ricotta Gnudi
Savršen spoj okusa mora i kremastih tekstura. Ovaj elegantan i bogat recept donosi autentične morske arome i vrhunsku gastronomsku raskoš na vaš stol. Isprobajte ovaj sofisticirani spoj tradicionalnih i modernih okusa!