Začin za pečenu ribu
Začin za pečenu ribu
SASTOJCI: Začini (paprika, luk, muškatni oraščić, vrhovi kopra, pastrnjak, papar, češnjak, ljupak, mažuran, češnjak, majčina dušica, đumbir, celer, estragon, korijander, piment, kumin, kurkuma, rajčica, bosiljak), morska sol, povrće bujon (začini, jodna sol, modificirani škrob, maltodekstrin, šećer, zakiseljivač: limunska kiselina, ekstrakt kvasca, aroma, zgušnjivač: guar guma, ekstrakt kvasca, dekstroza, nehidrogenirano suncokretovo ulje, limunova, narančina korica), dimljena sol ( sol, dim). [Može sadržavati tragove senfa].
ALERGENI: orašasti plodovi, celer i proizvodi od celera, gorušica i proizvodi od gorušice.
Ova začinska mješavina savršeno pristaje uz pečenu ribu i ostala riblja jela. Upotpunite ju s uljem i limunom te premažite ribu.
Pomiješana s vrhnjem može se koristiti i za razne marinade, umake te u salatama.
UPOTREBLJAVA SE za pečenu ribu, marinade, umake, salate.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Brzi i jednostavni domaći kiseli krastavci
Ovaj recept dat će krastavcima savršenu ravnotežu slanog i ljutog s daškom slatkih nota!
Panzanella
Panzanella je poznata i omiljena salata iz talijanske regije Toscane. Odlična je ako trebate potrošiti stari kruh i/ili zrelije rajčice. Može biti samostalan obrok, a odlično će popratiti i meso ili ribu na žaru. Idealna ljetna salata, rekli bismo.