Češnjak crni prah
Češnjak crni prah
Otkriven je vjerojatno prije oko 5000 godina u Aziji. Crni češnjak je zapravo fermentirani bijeli luk. Danas se proizvodi u posebnim komorama na visokoj temperaturi i vlazi. Činjenica da češnjak u takvim uvjetima posmeđi je prirodna pojava i rezultat je reorganizacije aminokiselina i šećera.
Dok fermentira, crni češnjak gubi svoju prirodnu boju, okus i aromu, a ipak dobiva dodatna svojstva koja promiču zdravlje.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Brzi i jednostavni domaći kiseli krastavci
Ovaj recept dat će krastavcima savršenu ravnotežu slanog i ljutog s daškom slatkih nota!
Panzanella
Panzanella je poznata i omiljena salata iz talijanske regije Toscane. Odlična je ako trebate potrošiti stari kruh i/ili zrelije rajčice. Može biti samostalan obrok, a odlično će popratiti i meso ili ribu na žaru. Idealna ljetna salata, rekli bismo.