Gus Twist drobilica bukva M
Drobilica za začine od lijevanog željeza
Gus Twist drobilica bukva M
Drobilica za začine od lijevanog željeza
Prekrasna gusana drobilica s poklopcem od bukve
Praktično rješenje za drobljenje svih začina za koje bi vam inače trebao mužar ili mlinac.
Jednostavno stavite začine po želji u drobilicu, okrenite par puta ovisno o željenoj granulaciji i gotovo. Ukoliko ste samljeli previše, prebacite u gornju posudu i poklopite poklopcem do slijedeće prilike.
Kuhinjski gadget na kojem će vam svi zavidjeti.
Skeppshult drobilica za začine i začinsko bilje dizajnirana je u suradnji s danskom dizajnerskom tvrtkom Carl &Carl (Kopenhagen). Drobilica ima mekan, zaobljen dizajn, što stvara divan kontrast čvrstom lijevanom željezu.
Skeppshultove drobilice nominirane su za nagradu Formex Formidable na sajmu Formex Fall 2010.
UPOZORENJE! Kiseli sastojci uzrokuju koroziju!
Održavanje: svako posuđe od gusa ima tendenciju korodirati ako je vlažno, stoga je bitno nakon eventualnog pranja toplom vodom i po potrebi blagim sredstvom za pranje, posuđe dobro osušiti.
Napomena: S obzirom da se proizvodi Skeppshult izrađuju ručno, moguća su mala odstupanja u veličini i završnoj obradi.
Svojstva drobilice:
Materijal: lijevano željezo, bukva
Težina: 1,1 kg
Posuda za pohranu
Za sve uobičajene začine: pogodno za mljevenje soli, papra, sjemenki gorušice, suhog bilja...
Dizajn: Carl & Carl
Ovdje možete potražiti opširnije informacije o gusu.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.