AKCIJA TJEDNA! GUS POSUĐE -20%!
mouse-header.jpg
13.06.2022

Čokoladni mousse bez jaja

Vrijeme kuhanja: 10min
Težina pripreme:
Količina: x2
Priprema:
  1. 100 ml vrhnja zagrijati na srednje jakoj vatri, pritom paziti da vrhnje ne prokuha. Kada se počnu stvarati mjehurići po rubovima ugasiti štednjak i dodati 150 g čokolade. Ostaviti 2-3 minute dok se čokolada ne otopi, zatim lagano miješati dok se vrhnje i čokolada skroz ne sjedine. U ovom trenu dodati ekstrakt vanilije.
  2. 150 ml vrhnja potrebno je razraditi lagano miksajući dok sastav ne postane pjenasta krema. Napomena: vrhnje mora biti kremasto i lagano, nikako se ne smije pretvoriti u čvrsti šlag.
  3. Laganu pjenastu kremu postepeno dodavati u posudu s otopljenom čokoladom uz konstantno miješanje dok se vrhnje  i čokolada ne sjedine.
  4. Pomoću slastičarske vrećice za ukrašavanje kolača ili obične vrećice za zamrzavanje kojoj je potrebno odrezati vrh gotovi mousse servirati u čaše.
  5. Staviti u hladnjak na 2 sata kako bi se mousse u potpunosti ohladio.
  6. Poslužiti s tučenim vrhnjem posipanim čokoladnim suzama.
mouse2blog.jpg
mouse1blog.jpg
mouse3blog.jpg

Super lagani mousse od čokolade sastoji se od samo 3 sastojaka: čokolada, slatkog vrhnja i ekstrakt od vanilije (po želji). Uz malo grijanja, nekoliko sati hlađenja i miksanja do najlakšeg i najukusnijeg deserta kojeg ćete ikad napraviti! 

Najnoviji recepti

Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Pogledajte sve recepte
denis-koktel.jpg

Orange Mate Five Spice

Idealan na dan kada vam treba osvježenje.

mouse-homepage.jpg

Čokoladni mousse bez jaja

Samo tri sastojka.

Začinite Instagram