
13.06.2022
Čokoladni mousse bez jaja
Vrijeme kuhanja:
Težina pripreme:
Količina:
Sastojci:
- 150 g tamne čokolade (ili 150 g bijele čokolade)
- 250 ml slatkog vrhnja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
- 100 ml vrhnja zagrijati na srednje jakoj vatri, pritom paziti da vrhnje ne prokuha. Kada se počnu stvarati mjehurići po rubovima ugasiti štednjak i dodati 150 g čokolade. Ostaviti 2-3 minute dok se čokolada ne otopi, zatim lagano miješati dok se vrhnje i čokolada skroz ne sjedine. U ovom trenu dodati ekstrakt vanilije.
- 150 ml vrhnja potrebno je razraditi lagano miksajući dok sastav ne postane pjenasta krema. Napomena: vrhnje mora biti kremasto i lagano, nikako se ne smije pretvoriti u čvrsti šlag.
- Laganu pjenastu kremu postepeno dodavati u posudu s otopljenom čokoladom uz konstantno miješanje dok se vrhnje i čokolada ne sjedine.
- Pomoću slastičarske vrećice za ukrašavanje kolača ili obične vrećice za zamrzavanje kojoj je potrebno odrezati vrh gotovi mousse servirati u čaše.
- Staviti u hladnjak na 2 sata kako bi se mousse u potpunosti ohladio.
- Poslužiti s tučenim vrhnjem posipanim čokoladnim suzama.



Super lagani mousse od čokolade sastoji se od samo 3 sastojaka: čokolada, slatkog vrhnja i ekstrakt od vanilije (po želji). Uz malo grijanja, nekoliko sati hlađenja i miksanja do najlakšeg i najukusnijeg deserta kojeg ćete ikad napraviti!
Najnoviji recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Orange Mate Five Spice
Idealan na dan kada vam treba osvježenje.

Čokoladni mousse bez jaja
Samo tri sastojka.
Začinite Instagram