
31.05.2022
Korejska bulgogi govedina s pikantnom salatom od krastavaca
Bulgogi u doslovnom prijevodu znači „ vatreno meso“.
Vrijeme kuhanja:
Težina pripreme:
Količina:
Sastojci:
- 1 manja glavica luka
- 2 mlada luka
- 80 ml sojinog umaka
- 3 žlice smeđeg šećera
- 2 žlice sjemenki sezama
- 3 češnja češnjaka
- 1 žlica sezamovog ulja
- ¼ žličice mrvljenog čilija
- ¼ žličice paste od đumbira
- 1/8 žličice crnog papra (mljevenog)
- 1 žličica meda
- 500 g junećeg buta
Priprema:
- Juneći but potrebno je narezati na vrlo tanke komadiće, otprilike 3-4 cm.
- U posudu pripremljenu za mariniranje potrebno je dodati luk narezan na tanke ploškice, mladi luk narezan na kolutiće do najsvjetlijeg dijela lista (tamnije dijelove lista ostaviti sa strane za dekoraciju).
- U posebnu posudu sjediniti sastojke za marinadu: sojin umak, šećer, sjemenke sezama, protisnuti češnjak, sezamovo ulje, mrvljeni čili, pastu od đumbira, crni papar i med. Sve sastojke dobro promiješati.
- U posudu s lukom dodati tanko narezano meso i marinadu i sve dobro promiješati, te ostaviti da se marinira najmanje sat vremena u hladnjaku (poželjno i preko noći).
- Na ugrijanoj grill tavi ili woku meso zajedno s marinadom pržiti uz konstantno miješanje. Kuhati do 10 minuta uz lagano dodavanje meda, kako bi se meso karameliziralo. Bulgogi je gotov kada meso omekša (provjeriti kušanjem komadića mesa).
- Servirati uz basmati riži i pikantnu salatu od krastavaca čiju pripremu donosimo u nastavku recepta.
Za Oi muchim - pikantnu salatu od krastavaca trebat će vam:
1 veći krastavac, 1 žličica soli, 1 žličica mrvljenog čilija, 1 mladi luk, 1 češanj češnjaka, 1 žlica, 1/2 žličice smeđeg šećera, 1 žlica sjemenki sezama, 1 žličica sezamovog ulja
Priprema:
- Krastavac oguliti i narezati na ploške i staviti u posudu. Krastavce posoliti i ostaviti 15 minuta sa strane. (Ako koristite salatni krastavac nije ga potrebno guliti, već dobro oprati).
- Krastavce dobro procijediti i pritom paziti da ih se ne nagnječi. Dodati sve preostale začine i dobro promiješati.
- Do posluživanja držati u hladnjaku kako bi krastavci ostali hrskavi.
Vrlo jednostavan recept za korejsku bulgogi govedinu s najukusnijom marinadom! Tanke ploške mesa brzo se kuhaju i postaju mekane i ukusne.
Najnoviji recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Orange Mate Five Spice
Idealan na dan kada vam treba osvježenje.

Čokoladni mousse bez jaja
Samo tri sastojka.
Začinite Instagram